Witam, mam golfika 3 w wersji 3-drzwiowy GL (centalny, elektryczne lusterka, wspomaganie itd.) z 93'
Chciał bym się dowiedzieć jak wygląda podstawowa instalacja audio w tej wersji
1. Czy kable są doprowadzone to miejsc na głosniki w drzwiach przednich
2. czy są doprowadzone kable gdzieś do tylnej częsci samochodu
Ogolnie chodzi o to czy jesli chce wepchać glosniki do drzwi i np. na półke tylną to czy musze ciągnąć kable czy one juz powinny tam być
Sorry jesli bylo ale to moj pierwszy post a golfika mam od wczoraj
Pozdrawiam
[MK3] Instalacja fabryczna audio
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
aha ale zakładając ze w kostce ISO tej w samochodzie mam wyprowadzenia na przód i na tył.
To przód to są te głosniki w podszybiu i te w drzwiach na jednym obwodzie?
I wtedy te do tylu moge odciąć i swoje kable poprowadzić
Poprostu chce uniknąc sytuacji ze jesli odetne w kostce iso tył to przestną grać te z przodu.
Bo jezeli podszybie i drzwi są na róznych obwodach to tak sie stanie
I wtedy te do tylu moge odciąć i swoje kable poprowadzić
Poprostu chce uniknąc sytuacji ze jesli odetne w kostce iso tył to przestną grać te z przodu.
Bo jezeli podszybie i drzwi są na róznych obwodach to tak sie stanie
W fabrycznej kostce jest miejsce na 8 przewodow - 4 kanaly. Lewy w drzwiach i ten w podszybiu sa rownolegle podlaczone pod jeden kanal. Analogicznie prawa strona.Kapic pisze:aha ale zakładając ze w kostce ISO tej w samochodzie mam wyprowadzenia na przód i na tył.
Tak samo jest z tylem (jezeli jest). w opcji 6 glosnikow oba tylne maja swoj kanal. W opcji 8 glosnikow dochodza "gwizdki" podlaczone ronolegle do glosnikow w boczkach/drzwiach.