Naprawa tylnej polki mk3 (Dziury po glosnikach)

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Awatar użytkownika
MrSalieri
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Naprawa tylnej polki mk3 (Dziury po glosnikach)

Post autor: MrSalieri » pn gru 25, 2006 13:51

Po wlozeniu skrzyni do bagaznika i wyciagnieciu glosnikow z tylnej polki zostaly mi ponich ogromne dziury. Kupujac koc do subuferow z mysla o oklejeniu skrzyni wziolem tez pod uwage poziejsza naprawe tej polki i jej oklejenie.

Material uzyty do prac.
- sklejka z jakiejs starej szafy czy cos
- klej budapren ok 0.3 L
- maly pedzel
- pret gwintowany fi 10 dlugosc 1m
- opaski zaciskowe okolo 20 sztuk

Prace zaczynamy od wyciecia i przyklejenia sklejki w ta wneke w polce. Dla nie wtajemniczonych najpierw smarujemy klejem ta wneke w polce pozniej sklejke czekamy chwilke az rozpuszczalnik odparuje przykladamy sklejke do polki i porzadnie dociskamy. Najlepiej jest polozyc cos ciezkiego na sklejce porzez jakies deseczki.

Obrazek

Ze wzgledu na to ze moja polka byla zlamana w dwoch miejscach aby ja usztywnic uzylem wlasnie tego preta widocznego na zdjeciu powyzej.
Aby go zamocowac najpier wiercimy otwory odpowiednio tak aby pozniej mozna poprzekladac przez nie opaski zaciskowe.

Obrazek

Pozniej pozostaje nam tylko wszystko ladnie obkleic kocem. Najpierw docinamy na miare koc i kleimy go stopniowo. Najpierw gore polki czekamy jakis czas az klej zlapie i pozniej dopiero obklejamy dol polki.

Obrazek

Obrazek

Efekt koncowy wyglada nastepujaco:

Obrazek

Obrazek

Moim zdaniem wyglada to zadowalajaco.
Jak na razie zauwazylem tylko dwa mankamenty takiego rozwiazania.
Pierwszy to to ze koc zwiekrzyl troszke szerkosc polki i teraz nie wchodzi tak luzno na swoje miejsce. Trzeba ja po prostu troszke docisnac aby wskoczyla w prowadnice.
Druga sprawa to dosc dokuczliwy jak na razie zapach budaprenu. Mam nadzieje ze to w koncu minie ale jak macie mozliwosc to klejcie innym klejem.

[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=45061]Moj Mk3[/url]
[img]http://img233.imageshack.us/img233/9594/golf1tot51om6.jpg[/img]

Awatar użytkownika
powalla
_
_

Post autor: powalla » pn gru 25, 2006 14:41

Wyszło dobrze ale roboty dużo ,więc może ktoś się zastanowi nim pokroi półkę ,żeby wszadzić "elipsy"

PS:
"Druga sprawa to dosc dokuczliwy jak na razie zapach budaprenu. Mam nadzieje ze to w koncu minie ale jak macie mozliwosc to klejcie innym klejem"

może ktoś lubi kleik :-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”