RADIO+SUB+WZMAK

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Soldier_M
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

RADIO+SUB+WZMAK

Post autor: Soldier_M » pt gru 22, 2006 10:11

Witam wszystkich forumowiczów i zycze wesołych i spokojnych świąt :-))
Poszperałem troszke w postach na forum, ale nie znalazłem konkretnych odpowiedzi dotyczących mojej niewiedzy.Chodzi mi o zakup do golfa MK IV zestawu jak w temacie.Jeśli chodzi o kase to tak żeby w 1100 sie zamknąć (+,- 200). Radyjko to z mp3, najlepiej Alpine.A co do reszty to nie mam zielonego pojęcia.CHodzi mi o głęboki i miękki bas.Samochód nie ma trzeszczeć nie chodzi mi tez o łomot na zewnątrz. Zastanawia mnie kwestia głosnika niskotonowego, gdzie go zamontować, czy wywalić fabryczną półke i zamontować jakiegoś MDF z glosnikiem w centrum(myślę tu o 300mm) i ewntualnie z jakiej grubosci stosuje sie takie płyty, czy zbudować samemu skrzynke z BR i wstawić tam jakiś głośniczek( może 25, żeby był szybki i niski).Jeśli chodzi o pozostały sprzęt to zostawie go narazie jak wyszedł z fabryki.CO do wzmacniacza to proszę o opinie bo będzie to zależne od doboru głosnika. No i jeszcze kwestia okablowania i kondensatora który być może z tego co czytałem stosuje się przy wysokich spadkach napięcia.
Za odpowiedzi z góry dziękuje i przepraszam za to jeśli temat sie powtórzył.Być może nie douważyłem..

[ Dodano: 22 Gru 2006 11:06 ]
Co sądzicie o takij skrzynce http://allegro.pl/item151702449_hertz_e ... od_ss.html

Awatar użytkownika
RysiuII
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: RysiuII » pt gru 22, 2006 17:12

Ja bym nie niszczył tylnej pułki! Tylko ładną skrzynkę basową do bagażnika. Jest o tym dużo FAQ car audio. A jak już skrzynke to lepiej dołożyć parę złotych i jakąś w granichach 500-600 pln. A wzmacniacz najlepiej czterokanałowy też dobrej firmy. Reszta kanałów zawsze sie przyda jak będziesz chciał coś w środku wzmocnić.

Awatar użytkownika
powalla
_
_

Post autor: powalla » pt gru 22, 2006 18:04

Mało masz kasy ,a wymagania jak na 5000zł. Nawet jeśli wziąłbyś Alpine cde(czytaj nic specjalnego) to masz ok 600zł + helix blue 300zł + ok100zł kable do wzmaka i już masz 1000zł zagospodarowane,a co z resztą? Jak wziąłbyś ES250 ,to musiałbyś kupić wzmacniacz o mocy ok 300w rms,a najtańszy Blaupunkt mono kosztuje 399zł i do tego kondensator za 250zł ,więc widzisz musisz zbierać kasę.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”