[radio] mk2 problemy z radiem.

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Awatar użytkownika
MrUkAs
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

[radio] mk2 problemy z radiem.

Post autor: MrUkAs » śr gru 06, 2006 12:56

Jakis rok temu zapieprzyli mi radio, no i przy kradziezy lekko uszkodzili kabel anetnowy. Teraz co jakis czas mam problemy z radiem - gubi fale. Ostatnio wzialem przecialem kabel od anteny na pol, wyjalem ten cienki drucik i zwiazalem z drugim drucikiem. Radio gra. Ale gdy fale sa slabsze (np. radio Eska) to gubi fale, albo szelesci. Macie moze jakas metode aby te dwa druciki polaczyc w lepszy sposob, co by lepiej zbieralo?
Ostatnio zmieniony śr gru 06, 2006 14:27 przez MrUkAs, łącznie zmieniany 1 raz.

www.SportCom.PL

Awatar użytkownika
Łuki
Forum Master
Forum Master

Post autor: Łuki » śr gru 06, 2006 13:04

po 1 to dostosuj sie do regulaminu działu ( http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=62376 ) , bo inaczej zablokuje temat
po 2 to nie łączy sie kabla antenowego i nie cuduje sie kabelkami, więc jedynym rozwiązaniem, jest nowy kabel antenowy, a jeśli jest on na stałe z anteną, to cała kompletna antena

adi87
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Auto: Octavia 1 '99
Silnik: AEE
Kontakt:

Post autor: adi87 » śr gru 06, 2006 13:15

Tak jak mówi Łuki kable powinny być w jednym kawałku nie sztukowane a tym bardziej kabel antenowy gdyż powoduje to osładbienie sygnału. Najlepiej kup całą antenę koszt jakieś 20zł... Ponadto długość kabla antenowego jest dopasowana do długości anteny więc jak będzie trochę krótszy lub dłuższy to też będziesz miał słabszy odbiór. Pozdrawiam :bigok:

Awatar użytkownika
MrUkAs
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: MrUkAs » śr gru 06, 2006 14:22

Sorry za zly naglowek tematu...

Nie wiem jak to u mnie jest, mam antene taka dosc dluga przy blotniku od strony kierowcy. W jaki sposob wymienia sie kabel antenowy badz tez antene z kablem?

www.SportCom.PL

adi87
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: adi87 » śr gru 06, 2006 16:08

Do wtyczki która wchodzi do radia przymocuj jakiś drut długi tak że jak wyciągniesz kabel od strony komory silnika to potem tym drutem wciągniesz nowy. No i wyciągasz ten kabel, podnosisz autko odkręcasz koło i zdejmujesz plastikowe nadkole. z góry odkręcasz mocowanie anteny z błotnika i wyciągasz od strony koła. Potem montujesz nowe mocowanie a kabel mocujesz do tego drutu który wyciągnęłeś z starym kablem i nim wciągasz nowy kabel do kabiny :bigok:

Awatar użytkownika
MrUkAs
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: MrUkAs » śr gru 06, 2006 17:02

Antene moge kupic w sklepie wraz z kablem, tak?

Czy takowa moze byc: http://allegro.pl/item144547122__antena ... sylka.html ??

www.SportCom.PL

adi87
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: adi87 » śr gru 06, 2006 17:06

MrUkAs, jeśli wysuwana to tylko elektrycznie bo tą Ci połamią... Ale el. oczywiście droższe są... Ja bym wziął zwykłą niewysuwaną... A antene masz z kablem razem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”