[głośniki] jakie głośniki na podszybie do MK3 ??

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Waldas83
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

[głośniki] jakie głośniki na podszybie do MK3 ??

Post autor: Waldas83 » wt gru 05, 2006 14:12

witam wszystkich!! Dlugo sie zastanwaialem czy wogole zadawac to pytanie na forum ale nie chce wydac na darmo pieniedzy ;) Mam nadzieje ze bedziecie dla mnie wyrozumiali i nie posypia sie na mnie gromy za "glupie" pytanie :prayer:
Mianowicie: Poprzedni wlascicel mojego autka wymontowal oryginalne glosniki z podszybia! Zamiast tego podlaczyl takie jak na zdjeciu :( Nie podoba mi sie to rozwiazanie! Dzwiek jest ch.. i w dodatku bardzo nieestetycznie to wyglada!!
Chcialbym kupic jakies glosniczki na podszybie! Niestety nie wiem jaka srednice powinny miec!! Miezylem otwor suwmiarka i ma on okolo 92mm! Nie wiem czy glosniczki w to miejsce powinny miec 87 mm czy 100mm :(
Prosze o odpowiedz i wyrozumialosc ;)
Pozdrawiam!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
powalla
_
_

Post autor: powalla » wt gru 05, 2006 14:36

Jeśli masz miejsce na głośniki(165mm) w drzwiach to wymień ten wysokotonowy(pewnie piezo za 6zł) i wstaw pod siatkę orginalne tweetery z VW (8,5zł sztuka "jedwabne") i po kłopocie.Natomiast jeśli nie masz w drzwiach tych woferów i nie chcesz nic ładować w drzwi(polecam) to kup sobie współosiowe Phonocary Yline 10cm(otwór montażowy właśnie 92mm) http://moto.allegro.pl/item144662022_ph ... ielce.html .Namawiam jednak do montażu 165mm głośników w drzwiach i tweeterów w kokpicie(zamiast tych 10cm).

Awatar użytkownika
Kubus20
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Kubus20 » wt gru 05, 2006 15:21

w desce jest miejsce na głośniki 10cm, a na przyszłośc używaj opcji szukaj.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”