Otóż po nowym roku mam zamiar zacząć kompletować audio do auta, na razie będzie odseparowany system ze wzmacniaczem oraz nowe radio.
Modeli jest naprawdę sporo w tym przedziale cenowym. Chcę kupić nowe radio do 1500pln max. Używane nie wchodzi w grę.
Namierzyłem kilka interesujących modeli...
- Pioneer P88RS
- Alpine 9857R
- JVC LHX552
- JVC SH1000
Prawdę mówiąc najbardziej kusi mnie JVC LHX552 (czarny kolor, czytnik SD, multum funkcji, no i w miarę rozsądna cena na ebayu - około 1150pln z wysyłką) oraz Pionek (podobno rewelacyjne brzmienie).
Może ktoś miał jakieś doświadczenia z w/w modelami?
[radio] Radio lepszej klasy...co wybrać...
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
Pierwszą rzeczą którą trzeba Ci poradzić są odsłuchy. Podjedź chociażby do Media Markt. POmijając opinię o samym sklepie to masz tam prawdopodobnie możliwość odsłuchania wszystkich modeli, które wymieniłeś. Powinieneś posłuchać w szystkich i sam wybrać co Tobie najbardziej odpowiada.
Co do samych jednostek.
JVC LH odpuść, bo JVC jest dobre tylko w serii SH. To jest ich najwyższa seria.
Opuścił bym również Alpine, bo wcale nic ciekawego tymi nowymi modelami nie pokazali.
Poza tym wielu Ci powie, że dobra Alpina to stara Alpina.
POle poszukiwań zawęziłbym do:
Pioneera P88RS
JVC SH1000- niedługo, albo już "Piotr2" będzie mógł Ci opowiedzieć więcej o tym radiu, bo kupował takie.
I do tego wszystkiego dorzuciłbym Kenwooda KDC- W8531Y, poniewaz ta firma ostatnio bardzo poprawiła swoje jednostki.
Patrząc na techniczne rzeczy to Pioneer jest najlepszy, bo ma 24 bitowy przetwornik Burr Brown, poza tym ma 3 pary 5-cio Voltowych wyjść na wzmacniacz, procesor dźwięku DSP i rozbudowane filtry.
Poza tym dostał nagrode EISA, więc to go jakoś nobilituje.
Pozaostałe z 3, które podałem również są godne polecenia, ale uważam, że Pionek będzie najlepszy pod względem dźwięku.
Co do samych jednostek.
JVC LH odpuść, bo JVC jest dobre tylko w serii SH. To jest ich najwyższa seria.
Opuścił bym również Alpine, bo wcale nic ciekawego tymi nowymi modelami nie pokazali.
Poza tym wielu Ci powie, że dobra Alpina to stara Alpina.
POle poszukiwań zawęziłbym do:
Pioneera P88RS
JVC SH1000- niedługo, albo już "Piotr2" będzie mógł Ci opowiedzieć więcej o tym radiu, bo kupował takie.
I do tego wszystkiego dorzuciłbym Kenwooda KDC- W8531Y, poniewaz ta firma ostatnio bardzo poprawiła swoje jednostki.
Patrząc na techniczne rzeczy to Pioneer jest najlepszy, bo ma 24 bitowy przetwornik Burr Brown, poza tym ma 3 pary 5-cio Voltowych wyjść na wzmacniacz, procesor dźwięku DSP i rozbudowane filtry.
Poza tym dostał nagrode EISA, więc to go jakoś nobilituje.
Pozaostałe z 3, które podałem również są godne polecenia, ale uważam, że Pionek będzie najlepszy pod względem dźwięku.
Te Pioneery są w MM i można się pobawić(posłuchać raczej sie nie da ,bo co to za odsłuchy jak wkoło gwar) ale zakup się nie opłaca ,bo są po ok 2000zł(Zabrze).Radyjko bardzo fajne i ma kupę ustawień(nie mówię o regulacjach dźwięku ale o np.aktywnym podziale pasma itp.).Słuchać w MM i tak sie nie opłaca ,bo chyba nikt nie kupuje radia za 1500zł i podłącza do niego głośniki bez wzmacniacza(chyba tylko,żeby sprawdzić ,czy końcówki mocy w radiu są sprawne ).No i fajnym bajerem jest alu front.