(głośniki) co sądzice o takich głośnikach ??

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Awatar użytkownika
Kubus20
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Kubus20 » wt lis 21, 2006 15:07

toxikpage pisze:takie są najbardziej idealne proporcje
Napewno nie jeśli mówimy o audio w samochodzie.
toxikpage pisze:możesz podłączyć nawet i 200 W, ale co z jakością dźwięku i jak długo to podziała?
Działa już ponad pół roku i ma się bardzo dobrze. Powiem więcej. Przydałoby mu się trochę więcej mocy i jestem zupełnie przekonany, że przy odpowiednim wysterowaniu nic by mu się nie stało.
toxikpage pisze:amiast kupować mniejszy wzmacniacz kup lepszy głośnik, mój ma 400 W RMS i napędzam go wzmacniaczem 225 RMS
Żadnych konkretów. Jaki to głosnik i jaki wzmacniacz :?:
toxikpage pisze:choć równie dobrze mógłbym odrazu zasunąć 400 watowy wzmacniacz, tylko po co ? żeby wykońcyzć głośnik... ??
Jeżeli głośnik nie jest jakąś alphardo/buszmano/wydumką to napewno przy normalnym ustawieniu wzmacniacz mu to nie zaszkodzi, wręcz pomoże.

Awatar użytkownika
Dj Darecki
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Post autor: Dj Darecki » wt lis 21, 2006 15:52

toxikpage pisze:takie są najbardziej idealne proporcje, możesz podłączyć nawet i 200 W, ale co z jakością dźwięku i jak długo to podziała? zamiast kupować mniejszy wzmacniacz kup lepszy głośnik, mój ma 400 W RMS i napędzam go wzmacniaczem 225 RMS i jest pięknie, choć równie dobrze mógłbym odrazu zasunąć 400 watowy wzmacniacz, tylko po co ? żeby wykońcyzć głośnik... ??
hehe dobre
Lepiej żeby głośńik miał zapas mocy niż brak wtedy jest lepsza kontrola nad głośnikiem :)
Nie pękaj głosnika tak szybko nie wykończysz ( no chyba że to alphard lub inne badziewie ).
Ja zasilam swój głośniczek ( 200 wrms) wzmakiem który ma 400 wrms i jakość dzwieku na pewno sie nie pogorszyła jak zasilałem go wzmakiem 170 wrms :bigok: ( jest dużo lepiej ! ) i działa do tej pory hehe.
Przecież nikt nie daje na maxa gain żeby cała moc szła na głośnik !!

PozdrO

[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=252216][size=142][b][u]>>>VR6 US Mexicanos<<<[/size][/b][/u][/url]
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=122620][size=142][b][u]>>>Black 1.9TD<<<[/size][/b][/u][/url]

[img]http://img4.imageshack.us/img4/148/podpis1.jpg[/img]

Awatar użytkownika
bialko1991
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: bialko1991 » wt lis 21, 2006 17:30

ja sie troche wylame kumpel mial kolumny bose pod wzmakiem techniksa (kolumny 150RMS) to mu pierdzialy jak sie glosnej sluchalo a czasem nawet takjakby strzelały, teraz ma podłaczone pod wzmak 75 i graja zajebiscie:) dlatego uwazam iz spokojnie mozna tak podlaczac i wzmak napewno niewysiądzie

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”