[głosniki] passat b5
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
[głosniki] passat b5
witam, mam pytanie - lewa str. głosników gra głosniej niż prawa, po wymianie radia (była Gamma IV) - myslałem że to wina balansu - dalej jest tak samo, oczywiscie mogę to balansem wyregulowac tak zeby było dobrze, ale zastanawia mnie fakt dlaczego tak jest i czy czasem gdzieś na instalacji nie ma jakieś regulacji, dodam jeszcze ze głosniki są jednakowe i fabryczne, co wy na to??
...
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
sorrki, jakoś źle to przeczytałemmisiek10111 pisze:Cytat:
po wymianie radia (była Gamma IV) - myslałem że to wina balansu - dalej jest tak samo
przecież pisałem ze po wymianie radia jest tak samo
złącze głośnikowe podpinane pod radio masz oryginalne czy własnej roboty? Ja sam robiłem i po jakimś czasie było małe zwarcie i (tylko) trzeszczał mi prawy przedni sopran, pozostałe głośniki grały ok. Miernikiem możesz sprawdzić czy nie ma gdzieś przebicia, na kostce łączysz każdy kabelek z każdym po kolei, może to pomoże w lokalizacji przyczyny.Kubus20 pisze:To ja powoli już wymiękam, bo tylko kable juz zostały skoro wszystko sprawdzone i sprawne.