[głośnik] gdzie dostać zawieszenie górne do JL Audio 12W4-4?

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Awatar użytkownika
kolanek
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

[głośnik] gdzie dostać zawieszenie górne do JL Audio 12W4-4?

Post autor: kolanek » wt lis 07, 2006 17:25

kupilem po okazyjnej cenie JL Audio 12W4-4 i zastanawiam sie gdzie dostane górne zawieszenie do tego glosnika. Bo w jednym miejscu jest troche wgniecione :grrr: i chyba najlepiej byloby je wymienic. A i tak czeka mnie podklejanie zawieszenia bo widze ze zaczyna odłazić. Wiec chce to zrobic raz a porządnie.

Awatar użytkownika
Łuki
Forum Master
Forum Master

Post autor: Łuki » wt lis 07, 2006 18:31

nie wiem czy znajdziesz gdzieś to w sklepie, a zakłady CA raczej nie chcą sprzedawać takich rzeczy, bo wolą to samemu naprawić. A tak z ciekawości sam to chcesz wymieniać i masz odpowiednie kleje do tego ? :)
popytaj na 4um tuning.pl gościa o nicku Passat_EQ
człowiek naprawia i tuninguje głośniki, więc powinien coś pomóc

Awatar użytkownika
kolanek
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: kolanek » wt lis 07, 2006 19:13

tak, sam chce to sprobowac zrobic. na ebay.com maja takie gadżety do jl audio. a klej do górnego zawieszenia to czytalem ze nawet butapren wystarczy :P zastanawiam sie czy nie podkleic tylko tego zawieszenia co mam bo kazde inne ktore kupie bedzie pewnie odbiegac parametrami od fabrycznego.
a jak juz nie bedzie rady to oddam go do regeneracji

Awatar użytkownika
Łuki
Forum Master
Forum Master

Post autor: Łuki » wt lis 07, 2006 19:32

ja miałem wyrwany głośnik z dolnego zawieszenia i nie bawiłem sie w naprawy samemu, bo naprawde łatwo jest to rozwalić
zapłaciłem 30PLNów, fakt, że czekałem 2 tygodnie, ale głośnik mam zrobiony profi i gwarancja na rok, że zawieszenie sie nie zerwie znowu, więc można dalej używać sobie :)

Awatar użytkownika
kolanek
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: kolanek » wt lis 07, 2006 19:39

tez myslalem nad tym zeby oddac do speca. tylko ze nie chce dac drugie tyle za naprawe co dalem za glosnik. ale jezeli to bedzie koszt w granicach 50 zł to spokojnie dam komus do zrobienia.

Awatar użytkownika
Łuki
Forum Master
Forum Master

Post autor: Łuki » wt lis 07, 2006 20:43

u mnie w 3mieście za naprawe górnego i dolnego zawieszenia chcą około 100PLNów (zależnie od uszkodzenia i roboty - info na szybko :) )
ale polecam pogadać z tym gościem w poście powyżej - możesz jeszcze pogadać z nim o jakim "tune up" jeśli kupiłeś okazyjnie głośnik i możesz w niego zainwestować. Gość zrobił potwora z IT ---> można czytać TAM o jego osiągnięciach ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”