[mk4/bora] CB podpięte do audio

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Awatar użytkownika
malpastaryrower
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

[mk4/bora] CB podpięte do audio

Post autor: malpastaryrower » sob lis 04, 2006 22:58

Witam
Ażeby lepiej było słychać dźwięk z CB bez montowania jakichś zewnętrznych głośników ma półce czy gdzieśtam mam taki pomysł aby wpiąć sie CB radio pod lewe przednie głośniki przy kostce iso. A żeby żeby prąd co ma lecieć z radja na głośniki nie leciał na CB wymyśliłem że wstawie tam diody prostownikowe, jak MOBILKI myślicie zda to egzamin, :hmm: robił ktoś już coś takiego??[/b]

VWVWVWVWVWVWVWVWVWVWVW

Awatar użytkownika
harrygo1
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: harrygo1 » sob lis 04, 2006 23:46

Nie zda to egzaminu możę w instalacji elektrycznej by zdało ale w audio to nie zda jak już chcesz kombinować to zrób to na przełączniku lub przekażniku.A pozatym diody wyprostują
i pojawi sie napięcie stałe :panna: .Pozatym końcówki mocy audio CB mają ok.2-4 wata głośniki napewno masz większej mocy.
Według mnie sensowny pomysł to osobny zewnętrzny głośnik .

Awatar użytkownika
pawel1987
TDI POWER
TDI POWER
Kontakt:

Post autor: pawel1987 » sob lis 04, 2006 23:46

Całkiem dobry pomysł... ale jak radia będziesz słuchał to dźwięk z CB nie będzie zagłuszony przez to czego będziesz słuchał?? Czasami szumy słyszalne na CB (bardzo denerwujące) nie będą bardziej wkurzać w w głośnikach?? Wybór należy do Ciebie. Pozdrawiam :okej:

Awatar użytkownika
malpastaryrower
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: malpastaryrower » pn lis 06, 2006 00:57

macie jeszcze jakieś opinie może jest takie urządzenie co by mogło sprawić działanie jednego i drugiego na jednych głośnikach bez wzajemnego uszkodzenia, bo jak sie bezpośrednio podepne pod kable z radia do głośników wyjście zewnętrznego głośnika z CB to chyba mogło by uszkodzić końcówke w cb?? czy sie myle??
harrygo1 pisze:Pozatym końcówki mocy audio CB mają ok.2-4 wata głośniki napewno masz większej mocy.
głośniki mam fabryczne philips na radiu sprawują sie rewelacyjnie ale na CB mi nie zależy żeby było jakiegoś basu tylko żeby było je wyraźniej słychać
pawel1987 pisze:Czasami szumy słyszalne na CB (bardzo denerwujące) nie będą bardziej wkurzać w w głośnikach??
a jak mnie szumy denerwują to albo wyłączamCB albo bardziej blokuje squelthem także to nie problem. Prosze o opinie, porade

VWVWVWVWVWVWVWVWVWVWVW

Awatar użytkownika
harrygo1
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: harrygo1 » pn lis 06, 2006 01:07

malpastaryrower pisze:CB mi nie zależy żeby było jakiegoś basu
Pasmo audio cb ok 800hz-3khz więc jakiegoś basu nie będzie :wink:
malpastaryrower pisze:radia do głośników wyjście zewnętrznego głośnika z CB to chyba mogło by uszkodzić końcówke w cb
z pewnością.
Jeśli tak juz kombinujesz to tak jak pisałem przekażnik albo radio albo cb.W momencie gdy chcesz słuchac radia odcinasz sygnał audio od cb i na odwrót.

Awatar użytkownika
malpastaryrower
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: malpastaryrower » pn lis 06, 2006 01:16

yhy to chyba niech zostanie jak jest, nie ma co uszczęśliwiać na siłe:( Dzięki

VWVWVWVWVWVWVWVWVWVWVW

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”