Witam
Ażeby lepiej było słychać dźwięk z CB bez montowania jakichś zewnętrznych głośników ma półce czy gdzieśtam mam taki pomysł aby wpiąć sie CB radio pod lewe przednie głośniki przy kostce iso. A żeby żeby prąd co ma lecieć z radja na głośniki nie leciał na CB wymyśliłem że wstawie tam diody prostownikowe, jak MOBILKI myślicie zda to egzamin, robił ktoś już coś takiego??[/b]
[mk4/bora] CB podpięte do audio
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- malpastaryrower
- Mały gagatek
- Kontakt:
- harrygo1
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Nie zda to egzaminu możę w instalacji elektrycznej by zdało ale w audio to nie zda jak już chcesz kombinować to zrób to na przełączniku lub przekażniku.A pozatym diody wyprostują
i pojawi sie napięcie stałe .Pozatym końcówki mocy audio CB mają ok.2-4 wata głośniki napewno masz większej mocy.
Według mnie sensowny pomysł to osobny zewnętrzny głośnik .
i pojawi sie napięcie stałe .Pozatym końcówki mocy audio CB mają ok.2-4 wata głośniki napewno masz większej mocy.
Według mnie sensowny pomysł to osobny zewnętrzny głośnik .
- malpastaryrower
- Mały gagatek
- Kontakt:
macie jeszcze jakieś opinie może jest takie urządzenie co by mogło sprawić działanie jednego i drugiego na jednych głośnikach bez wzajemnego uszkodzenia, bo jak sie bezpośrednio podepne pod kable z radia do głośników wyjście zewnętrznego głośnika z CB to chyba mogło by uszkodzić końcówke w cb?? czy sie myle??
głośniki mam fabryczne philips na radiu sprawują sie rewelacyjnie ale na CB mi nie zależy żeby było jakiegoś basu tylko żeby było je wyraźniej słychaćharrygo1 pisze:Pozatym końcówki mocy audio CB mają ok.2-4 wata głośniki napewno masz większej mocy.
a jak mnie szumy denerwują to albo wyłączamCB albo bardziej blokuje squelthem także to nie problem. Prosze o opinie, poradepawel1987 pisze:Czasami szumy słyszalne na CB (bardzo denerwujące) nie będą bardziej wkurzać w w głośnikach??
VWVWVWVWVWVWVWVWVWVWVW
- harrygo1
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Pasmo audio cb ok 800hz-3khz więc jakiegoś basu nie będziemalpastaryrower pisze:CB mi nie zależy żeby było jakiegoś basu
z pewnością.malpastaryrower pisze:radia do głośników wyjście zewnętrznego głośnika z CB to chyba mogło by uszkodzić końcówke w cb
Jeśli tak juz kombinujesz to tak jak pisałem przekażnik albo radio albo cb.W momencie gdy chcesz słuchac radia odcinasz sygnał audio od cb i na odwrót.
- malpastaryrower
- Mały gagatek
- Kontakt: