[radio]Pioneer DEH 2800MP na SONY CDX 80MP

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Awatar użytkownika
phanteon
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

[radio]Pioneer DEH 2800MP na SONY CDX 80MP

Post autor: phanteon » sob lis 04, 2006 21:16

Witam

Jestem w trakcie urabiania kochanego tatusia na podmiankę radyjek. Wszystko byłoby super gdyby nie jedna kwestia, która nie daje mi spokoju. Mam w gofrze:
Pionieer deh2800mp, wzmak blaupunkt gta4, PB L6C + dystanse mdf, konkretne kabelki(od wspomnianego już wspaniałego tatusia). Cały montaż został przeprowadzony w firmie car audio, więc jest wszystko super.
Teraz coś o ojca instalacji. MB C klasa 94 rocznik. Wspomniane radyjko sony, ma fajne wygłuszenie drzwi(standart) a kable standardowe(ale merc nie żałował kasy na to).
Czy podmianka ma sens?Nie chce, żeby się okazało, że ojca będzie kiepsko a u mnei tak samo. Czekam na jakieś uwagi.

PozdraVWiam
Ostatnio zmieniony ndz lis 05, 2006 00:22 przez phanteon, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kubus20
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Kubus20 » ndz lis 05, 2006 00:24

Wg mnie przekładając to Sony możesz tylko popsuć dźwięk. Ale najlepiej spróbuj i przekonaj się na własnej skórze.
To nie boli, a będziesz bogatszy o nowe doświadczenie.

Awatar użytkownika
phanteon
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: phanteon » ndz lis 05, 2006 00:39

Myślę, że troszkę przejechałeś, że mogę popsuć dźwięk. Wiem, że tanie sony to są do...ale to sony ma procesor dźwięku, zajebisty equalizer, osobne sterowanie na sub. To jest kawał konkretnego radia. A DEH2800MP to drugi od dołu model Pioneera.

Moje pytanie bardziej odnosiło się do tego jak to jest z podłączeniem radia do wzmaka. Czy zmiana radia ma sens czy tylko radio jest dawcą sygnału. O to chodzi.

PozdroaVWIam

Awatar użytkownika
Kubus20
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Kubus20 » ndz lis 05, 2006 01:01

Przykro mi, ale mam uprzedzenie do SONY. Szanuje tylko parę sztuk starych decków i stare linie wzmacniaczy...

Każdy komponent systemu audio ma wpływ na dźwięk jaki uzyskasz. Zmieniając chociaż jeden z elementów systemu zmieniasz jego dźwięk.

Po raz kolejny powtarzam, że najlepszym doradcą jest Twój słuch...

Awatar użytkownika
malpastaryrower
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: malpastaryrower » pn lis 06, 2006 01:08

Kubus20 pisze:Przykro mi, ale mam uprzedzenie do SONY. Szanuje tylko parę sztuk starych decków i stare linie wzmacniaczy...
Zgadzam sie z tym panem słyszałem wiele opini że sony są bardzo awaryjne miałem takie jedno kiedyś wypasione z widą eqalizerami i jeszcze wieloma innymi bajerami- zaczeło strzelać w głośnikach i w końcu padło-śmietnik ,teraz mam pionka 4700-mpb nie jest jakoś ostro wybajerzone ale lepiej gra od sony ma 1,5 roku i niespłatało mi jeszcze żadnego figla kilku znajomych ma takie pionki i inne i są zadowoleni z tej marki

VWVWVWVWVWVWVWVWVWVWVW

Awatar użytkownika
harrygo1
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: harrygo1 » pn lis 06, 2006 01:47

Jest kilka modeli Sonego co dobrze grają ale są to głównie stare i to nie wszystkie najlepiej
sprawdz i odsłuchaj jeśli bedzie ci pasował jego dzwięk zamieniaj sie jednak ten pioneer mimo że to budżetowy model jest niezawodne i sprawdzone przez wielu czego nie można powiedzieć o sonym.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”