[radio] nie trzyma pamięci, co zrobić?
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- janek822
- Użytkownik
- Kontakt:
Witam, kupiłem nowego pionka 4800 i nie trzyma pamięci, w starszym pionku 3100 było OK, a w tym coś nie tak, zauważyłem że nie było w wiązce kabli pomarańczowego kabelka (chyba illumination) zamontowałem go ale nic to nie dało. Wszytko było dobrze podpiete, grało przy włożonym kluczyku ale mi to nie przeszkadzało, w małej kostce ISO prądowej są 2 zasilające jeden zawsze jest pod napięciem a drugi tylko przy włożonym kluczyku, może ten model ma coś w funkcjach że sie to uaktywnia, nie mam pojęcia. Radio pamięć trzyma jk sie go włącza i wyłącza ale z włożonym kluczykiem.Jak kluczyk wyciągne i włoże to to już pamięci nie trzyma. W starym radiu jak było włączone i wyciągne kluczyk to zgaśnie, po ponwnym włożeniu grajo sie samo uruchamiało. dodam jeszcze że podłączyłem prądowe dwa kabelki z radia pod jeden w kostce w którym zawsze jest prąd.ale tak nie bardzo może być. Prosze o pomoc
Poczytałem troche więcej forum i znalazłem że moge mieć podpięte czerwony i żółty pod jeden, chyba że zamienie je jeszcze i sprawdze. Problem w tym iż wzmak jest pod kluczyk i radio i tak nie będzie chodzić bez kluczyka włożonego.
Poczytałem troche więcej forum i znalazłem że moge mieć podpięte czerwony i żółty pod jeden, chyba że zamienie je jeszcze i sprawdze. Problem w tym iż wzmak jest pod kluczyk i radio i tak nie będzie chodzić bez kluczyka włożonego.
- harrygo1
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Najprościej zamieniasz w orginalnej kostce Radio-ISO kable czerwony-żółty , żółty-czerwony i wtedy trzyma pamięć ale gra tylko z kluczykiem w stacyjce. Jeśli chcesz żeby zawsze grało nawet przy wyłączonym kluczyku to tak jak wspomiałeś łączysz czerwony z żółtym do pina w kostce który posiada zawsze stały plus.
- malpastaryrower
- Mały gagatek
- Kontakt:
też sie nad tym głowiłem czerwony musi być spięty z żółtym od radia między kostkami to chyba ich błąd że zamienili kolory i żeby pamięć trzymało to musi tak być spięte a czerwony od radia to z tego co pamietam jest od opcji kluczyka-(a powinien być żółty) podepnij go pod żółty od iso i na kluczyku będzie grać, napisałem to co pamiętam mogło mi sie pomylić ale napewno kolory w kablach sa pomieszane mam nadzieje że zrozumiesz coś z tego...
[ Dodano: 04 Lis 2006 21:48 ]
o kolega powyżej to troche jaśniej wyjaśnił
[ Dodano: 04 Lis 2006 21:48 ]
o kolega powyżej to troche jaśniej wyjaśnił
VWVWVWVWVWVWVWVWVWVWVW
- malpastaryrower
- Mały gagatek
- Kontakt:
widocznie ci co je wymyślali byli na bani albo se chcieli jaja porobićjanek822 pisze:myślałem że ma bć tak jak jest fabrycznie bez żadnych zmian w kablach,
[ Dodano: 05 Lis 2006 21:18 ]
widocznie ci co je wymyślali byli na bani albo se chcieli jaja porobić i chyba wszystkie nowsze pionki tak mająjanek822 pisze:myślałem że ma bć tak jak jest fabrycznie bez żadnych zmian w kablach,
VWVWVWVWVWVWVWVWVWVWVW
Re:
no i zepsułemharrygo1 pisze:Najprościej zamieniasz w orginalnej kostce Radio-ISO kable czerwony-żółty , żółty-czerwony i wtedy trzyma pamięć ale gra tylko z kluczykiem w stacyjce. Jeśli chcesz żeby zawsze grało nawet przy wyłączonym kluczyku to tak jak wspomiałeś łączysz czerwony z żółtym do pina w kostce który posiada zawsze stały plus.
zamieniłem kabelek żółty z czerwonym i... pyk - iskra gdzieś posród kabli i ... nie ma zasilania na radiu
bezpiecznik w radiu jest cały, więc strzeliło coś innego. Jakieś pomysły? Proszę
dla pełnego obrazu - operację przeprowadzałem w golfie 4 (2000r), radio to pioneer mvh-150UI
Pozdrawiam
MK4 Blue Brzydal
1.9 TDI ALH
90KM -> 120 KM
1.9 TDI ALH
90KM -> 120 KM
Mamy przyjechać i sprawdzić miernikiem gdzie zniknął prąd? Stary masz do sprawdzenie 3 kabelki !
Odp: [radio] nie trzyma pamięci, co zrobić?
Gdyby nie to, że temat już ogarnięty to bym przystał na propozycję z założeniem, przynosicie miernik napięcia a ja zapewniam napoje
MK4 Blue Brzydal
1.9 TDI ALH
90KM -> 120 KM
1.9 TDI ALH
90KM -> 120 KM