Witam,
posiadam Golfa 3 z fabrycznym naglosnieniem Nokia ...8 glosnikow + woofer / radio Gamma IV / DSP / zmieniarka VW.
Ostatnio przestaly grac glosniki w tylnych drzwiach (4 z przodu graja / woofer gra). Padly 2pary na raz... nie wiem czym to moze byc spowodowane (odpada raczej awaria kabla w drzwiach - na 2 strony sa 2 wiazki...).
Przykladajac ucho do glosnika slychac "zza grubej sciany" dzwiek. Co moglo sie spalic/urwac?
Czy moze ktos z Was dysponuje jakims schematem instalacji DSP, lub moze ma jakies pomysly? Bardzo prosze o pomoc lub wskazowki.
Pozdrawiam,
Karol
[glosniki] Nie graja wszystkie glosniki w Nokia DSP ?
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
[glosniki] Nie graja wszystkie glosniki w Nokia DSP ?
dawniej :: Golf mkI / Golf mkII / Golf mkIII "New Orlean" / Golf mkIII GT "Special" ...
VW Klub Polska #121
VW Klub Polska #121
o ile dobrze pamiętam, to ten układ ma jakiś wzmacniacz czy zwrotnice. Więc skoro padł cały tył, to może coś sie wypieło?bo jakoś też nie chce mi sie wierzyć, że nagle by padły kable przy obu głośnikach, albo zjarały sie. Niestety nie wiem gdzie to całe ustrojstwo sie mieści (coś mi dzwoni, że chyba w okolicach tylnej kanapy, ale nie dam ręki sobie uciąć). Jest jeszcze opcja, że coś z radiem nie halo, albo ktoś przestawił coś
Czesc, dzieki za odpowiedzi....
Tak wiec glosniki sa ok... a cale ustrojstwo ma wzmacniacz w bagarku. Niestety sam wzmacniacz nie ma ani bezpiecznikow, ani osobnych wyjsc na konkretne strony. Jest jedna listwa z kablami ktora sie nie wypiela (zreszta ja zdjalem i ponownie zalozylem) ...a tu bez schamtu nie wiem jak nawet sprawdzic czy sie cos przypalilo/padlo...
Nie chce na zywiol isc do jakiegos magika CarAudio ktory mi sypnie zaraz mega koszta
Tak wiec glosniki sa ok... a cale ustrojstwo ma wzmacniacz w bagarku. Niestety sam wzmacniacz nie ma ani bezpiecznikow, ani osobnych wyjsc na konkretne strony. Jest jedna listwa z kablami ktora sie nie wypiela (zreszta ja zdjalem i ponownie zalozylem) ...a tu bez schamtu nie wiem jak nawet sprawdzic czy sie cos przypalilo/padlo...
Nie chce na zywiol isc do jakiegos magika CarAudio ktory mi sypnie zaraz mega koszta
dawniej :: Golf mkI / Golf mkII / Golf mkIII "New Orlean" / Golf mkIII GT "Special" ...
VW Klub Polska #121
VW Klub Polska #121