[radio] Trzeszczy radio

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Awatar użytkownika
Seba51a
Ma gadane
Ma gadane

[radio] Trzeszczy radio

Post autor: Seba51a » pt paź 20, 2006 12:56

Jak w temacie - Mam od nowości starego poczciwego PIONNER-ka 2000 w Clio sprzęt sprawdzał się w całym kraju i nie tylko - nie pamiętam by mi trzeszczał. Problem pojawił się
przy zmianie samochodu na Golfa. Kupiłem nowa antenę (oryginalna - była złamana) w błotnik no i nie mogę słuchać radia bo to trzeszczenie (nie zawsze ale wjazd do miasta to porażka) doprowadza mnie do szału.
Ja widzę dwie przyczyny - poprawcie mnie jak nie mam racji:
1) przy montażu nowej był przewód do podłączenia jej do masy - nie zrobiłem tego ponieważ w oryginale tego nie było a antena wyglądała jak oryginał (chodzi o wygląd zewnętrzny).
2) w clio antena była na dachu a w MKIII na błotniku - ale to chyba nie powinno mieć znaczenia.

Proszę o pomoc od czego mam zacząć.
Ostatnio zmieniony pt paź 20, 2006 23:54 przez Seba51a, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
powalla
_
_

Post autor: powalla » pt paź 20, 2006 13:42

Tak na pierwszy ogień sprawdziłbym właśnie masę anteny(nie zauważyłeś czy trzeszczenie pojawia się przy pokonywaniu dziur itp.?).Miejsce montarzu nie gra roli w tym przypadku.

Awatar użytkownika
Seba51a
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: Seba51a » pn paź 23, 2006 08:57

powalla pisze:Tak na pierwszy ogień sprawdziłbym właśnie masę anteny(nie zauważyłeś czy trzeszczenie pojawia się przy pokonywaniu dziur itp.?).Miejsce montarzu nie gra roli w tym przypadku.
Raczej nie wygląda to jak słaby sygnał - przy wjazdach do miasta, słupy wysokiego napięcia, korki samochodowe itp.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”