Mam taki śmieszny problem. Niedawno załatwiłem sobie radyjko mediona przełożyłem kabelek plusa(czerwony) i napięcie anteny(żółty) bo nie miałem pamięci i w pewnym momencie zauważyłem że jak słucham płytki na zgaszonym silniku z kluczykiem w stacyjce(bo bez kluczyka mi radio nie działa) i przekręce zapłon to radyjko mi sie wyłącza i potem zalącza.
Nie wiecie czemu tak jest co żle zrobiłem?
Z góry dzięki
[radio]Problem z radiem
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Coś mi się wydaje, że w standardowej instalacji MK3 jest tak fabrycznie, że podczas kręcenia rozrusznikiem odłączane są inne, niepotrzebne do rozruchu odbiorniki energii. Zwróć uwagę na przykład na wycieraczki lub światła, że jak są włączone i kręcisz rozrusznikiem to też się na moment wyłączają. Ja mam fabryczne radio i też się wyłącza podczas odpalania silnika.
A tak dla sprostowania, to nie skrosowałeś przewodu stałego + z przewodem sterowania anteną, tylko skrosowałeś stałego + z + co się pojawia po włożeniu kluczyka do stacyjki
A tak dla sprostowania, to nie skrosowałeś przewodu stałego + z przewodem sterowania anteną, tylko skrosowałeś stałego + z + co się pojawia po włożeniu kluczyka do stacyjki