[Zestaw] Podłaczenie zestawu Hertza
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
[Zestaw] Podłaczenie zestawu Hertza
Hek Kupiłe radio Panasonic CQ-C 1313 bo niestety na inne mnie nie było stać w tej chwili,zamontowałem 6x9 w tylnej półce i gra dość dobrze ale muszę dawać fader na tył tylko bo z przodu mam jakieś firmowe w panelu auta i strasznie charczą, tak jak pisaliści przymierzam sie do kupna zestawu Hertza 2 tweetery + 2 165mm do drzwiza 299zł z allegro,wywale te firmowe i zamontuje gwizdki.Napiszcie mi bo sie nie znam jak podłaczyć te 4 dodatkowe głośniki do radia? Radio ma 4x50 wiec z tego co sie orientuje mam o 2 głośniki za dużo. Pomóżcie bo jestem całkowitym laikiem w tym temacie
Ostatnio zmieniony czw wrz 28, 2006 19:18 przez Tominator, łącznie zmieniany 1 raz.
jeśli ten Hertz ma zagrać, to obowiązkowo wygłuszyć drzwi trzeba i zamocowac poprawnie. Po za tym moc z tego radia, nie zaspokoi apetytu Hertza, więc jak chcesz, żeby było głośno, to zacznij odkładać na wzmacniacz, bo to radio to ma 4x50W... ale w chwilowej mocy muzycznej
PS
i popraw tytuł linku, tak jak masz napisane w regulaminie
PS
i popraw tytuł linku, tak jak masz napisane w regulaminie
Chcesz dać 2xESK i 6x9 pod samo radio?Radio ma problem napędzić jeden zestaw DSK(nie mówiąc o 100w ESK),a co dopiero wszystkie te głośniki.Znając życie jak to podłączysz(uwaga na impedancję min 4 ohm) to radio będzie charczeć już przy 1/3 skali.Dobrze radzono ci o wzmaku ,a na dodatek nie może to być byle jaki(ESK 100 w szt.) więc wydatki będą spore.