[radio] zasialnie do VW Beta ,mk2.

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Awatar użytkownika
guti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

[radio] zasialnie do VW Beta ,mk2.

Post autor: guti » pn wrz 25, 2006 22:15

Panowie skad wziac zasilanie do tego wlasnie radia? po tym jak mi ukradli moje poprzednie postanowailem czyms zapchac dziure i zeby cos brzeczalo, kostki mi złodzieje zostawili zazrowno od głosnikow jak i zasilania, chodzi o to ze nawet jak wylacze radio to podswietlenie guzkow nadal sie swieci, no przeciez mi aku siadzie, chcialbym zeby bylo tak ze jak radio wlacze to sie zapalaja guziczki, jak to zrobic? W poprzednim radiu byla taka opcja ze dalo sie wylaczyc podsiwtlenie i nie bylo problemu, dzieki za pomoc . Na pewno sie odwdziecze :)
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony pn wrz 25, 2006 22:47 przez guti, łącznie zmieniany 1 raz.

Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
Obrazek

Awatar użytkownika
Bednarus
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Bednarus » wt wrz 26, 2006 08:51

W gnieździe zasilania tego radia, pin nr 6 jest to + odpowiedzialny za podświetlanie. W MK3 napięcie pojawia się tam w momencie włączenia świateł. Może w Twoim przypadku masz tam stale + 12V i dla tego cały czas radio jest podświetlone.

Awatar użytkownika
guti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: guti » wt wrz 26, 2006 11:25

i co ja mam zrobic? zeby nic nie spalic:)

[ Dodano: Wto Wrz 26, 2006 6:03 pm ]
dobra dzieki za zainteresowanie , pomaranczowy kabelek z napisem ilumination odlaczylem od calej wiazki laczacej sie z kostka, i podpialem do przełacznika szyb el, tak ze teraz jak przekrecam kluczyk to razem z przełacznikami zapalaja sie guziczki w radio,Jak na razie slucham tylko radia bo nie zachowaly sie zadne kasety a na adapter kaseta-jack musze jeszcze troszke poczekac :( no nic wazne ze nie ma dziury razacej i cos sobie cyka :)

Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”