Witam!!
Mam problem z moimi nowymi głośnikami. Kupiłem dziś głośniczki Blaupunkt GTc 172 High Power i pierwsze co wpiołem je do swojego goflika w tylne drzwi. Mam radio także Blaupunkta Daytona MP26 (na mp3) i sugerowałem sie ze ładnie sie bedzie zgrywac jak wszystko bedzie jednej firmy. Zawiodłem sie, głośniki pierdza gdy przekraczam 40 w skali (skala jest do 60). Gdzie tkwi przyczyna?? Plusy minusy sa napewno OK. Czy potrzebny jest wzmacniacz czy te głośniki sa za słabe czy jak?? Nie znam sie zbytnio. Prosze o pomoc i rady.
Dodam jeszcze ze poprzednio miałem fabryczne głośniki z przodu oraz we wszystkich drzwiach + 2 syczkami tez głosniki pierdziały (ale juz przy 30/60 w skali)
[głośniki] Blaupunkt GTc 172 High Power
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Ostatnio zmieniony czw wrz 21, 2006 23:21 przez Finger86, łącznie zmieniany 1 raz.
Głośniki Blaupunkt GTc 172 High Power
Czy był to dobry wybor aby zamieniac seryjne głośniki na te blaupunkty??
Co zrobic żeby wycisnąć z nich jak najwiecej?? Jaki wzmacniacz użyć??
Co zrobic żeby wycisnąć z nich jak najwiecej?? Jaki wzmacniacz użyć??
Poszedłem zpowrotem tam gdzie kupowałem głośniki i przedstawiłem facetowi jak to gra. Koleżka okazał sie wporządku i zamienił mi na Signat L 16 (60 W RMS) Te graja nie porównywalnie o niebo lepiej, nic nie pierdzi Głośniki sa basowe bez tweeterów.