[mk2] Panele z MDFu jaka srednica?
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- Fredi88
- Storm Beige
- Kontakt:
[mk2] Panele z MDFu jaka srednica?
Chcialbym zrobic sobie panele z mdfu do golfa mk2 na glosniki 165. Wygladac ma to mniej wiecej tak
Teraz pytanie do kogos kto to juz robil... jakie sa dokladnie wymiary? chodzi mi o srednice kola, w ktore wchodzi glosnik... czy ono ma 165mm czy moze troche mniej... i jaka grubosc ma byc tego panelu? Bylbym wdzieczny za odpowiedz pozdraVWiam
Teraz pytanie do kogos kto to juz robil... jakie sa dokladnie wymiary? chodzi mi o srednice kola, w ktore wchodzi glosnik... czy ono ma 165mm czy moze troche mniej... i jaka grubosc ma byc tego panelu? Bylbym wdzieczny za odpowiedz pozdraVWiam
Ostatnio zmieniony ndz wrz 10, 2006 12:03 przez Fredi88, łącznie zmieniany 2 razy.
- Fredi88
- Storm Beige
- Kontakt:
kumam dzieki... punkcik leciKubus20 pisze:Dodatkowo możesz zrobić frez, tak żeby głosnik z maskownicą sie trochę schował w panel.
Jeżeli nie kumasz poszukaj mojego tematu.
chce je zrobic samemu poniewaz 55zl to dla mnie nie malo. Wole dolozyc do glosnikow. Poza tym mam duzo mdfu w domu wiec dlaczego go nie wykorzystacpiotr2 pisze:ja mam te panele i niewiem czemu chcesz je robic samemu kosztuja one chyba 55 ale sa ladnie wykonane i obszyte chce ci sie je samemu robic?srodek ma chyba 142mm
No i ostatni powod... wsiadam do auta i widze kolejna rzecz ktora sam zrobilem to cieszy Pozdro
piotr2, dzieki za wymiar... rowniez punkt leci
jesli masz mdf to spoko ja chcialem kiedys skrzynie pod suba zrobic to nigdzie nie moglem dostac o grubosci 32mm wiec kupilem za 250 skrzynie pod wymiar do mego glosnika(obliczanie pojemnosci i takie tam...) ale mus to mus jak sie chcialo miec a niema warunkow i materialow do samodzielnego zlozenia.dzieki za pkt.
[ Dodano: Pon Sie 28, 2006 20:37 ]
i pamietaj o wygluszeniu drzwi to BARDZO wazne bo jesli tego nie zrobisz to najlepsze glosniki nie zagraja,ja cala sobote od rana do nocy to robilem
[ Dodano: Pon Sie 28, 2006 20:37 ]
i pamietaj o wygluszeniu drzwi to BARDZO wazne bo jesli tego nie zrobisz to najlepsze glosniki nie zagraja,ja cala sobote od rana do nocy to robilem
- Fredi88
- Storm Beige
- Kontakt:
wlasnie tak wszedzie patrze czym wygluszyc... Nie ukrywam ze nadziany nie jestem. Audiofilem tez nie jestem, ale wiem ze wygluszenie drzwi to podstawa. Chyba sie na to skusze http://www.allegro.pl/item121462107_mat ... ynku_.html
ktos z forum juz tym wygluszal, ponoc calkiem dobre za mala kase
ktos z forum juz tym wygluszal, ponoc calkiem dobre za mala kase
ja wygluszylem mata dekarska aluminiowana.dlugosc 10m szerokosc chytba 0.5m.dalem ok 100zl za nia.ale mozna wezsze kupic i taniej.,ta mi na 4 drzwi starczyla i jeszcze komore silnika wygluszylem i jeszcze zostalo.ona chyba sie sountrak czy jakis tak nazywala.w sklepie napewno beda wiedziec jaka to.jak poszukam posta co pisalem o tym z Tutenhamonem.ale jest naprawde dobra i latwa w montarzu.
[ Dodano: Pon Sie 28, 2006 20:56 ]
[ Dodano: Pon Sie 28, 2006 20:56 ]
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
Tasma dekarska jest bardzo dobra do wygłuszania.
A poza tym na tej aukcji gość nie robi nic innego, tylko tnie tą taśmę z rolki.
Ta rolka to pewnie właśnie taśma dekarska, a gość po prstu robi wałki na ludziach.
Prosty rachunek:
Rolka taśmy 20cm/10m kosztuje 80/90zł w detalu
gość taką rolkę tnie na kawałki każdy po 25cm
10m=1000cm
1000cm / 25 = 40kawałków z jednej rolki
40*3zł=120zł
Czysty zarobek.
Biorąc pod uwagę to, że ziomek sobie załatwia to hurtem to robi na tym ładny pieniądz.
Więc zamiast kupowac 20 kawałków od tego gościa, kupcie sobie rolkę taśmy dekarskiej.
A poza tym na tej aukcji gość nie robi nic innego, tylko tnie tą taśmę z rolki.
Ta rolka to pewnie właśnie taśma dekarska, a gość po prstu robi wałki na ludziach.
Prosty rachunek:
Rolka taśmy 20cm/10m kosztuje 80/90zł w detalu
gość taką rolkę tnie na kawałki każdy po 25cm
10m=1000cm
1000cm / 25 = 40kawałków z jednej rolki
40*3zł=120zł
Czysty zarobek.
Biorąc pod uwagę to, że ziomek sobie załatwia to hurtem to robi na tym ładny pieniądz.
Więc zamiast kupowac 20 kawałków od tego gościa, kupcie sobie rolkę taśmy dekarskiej.
ja kupilem w sklepie gdzie sprzedaja panele gipsowe cement styropian czyli ogulnobudowlany,za 60-70 jak kupisz to starczy ci na przednie drzwi spokojnie.poczytaj FAQ CAR AUDIO jest tam jeszcze o wygluszaniu od wewnatrz drzwi tez tam dawalem jakas puszke gumy na pedzel.
[ Dodano: Pon Sie 28, 2006 21:27 ]
Kubus20, ja sie chyba daje na laty dachowe pod dachowki ale nie jestem pewien.
[ Dodano: Pon Sie 28, 2006 21:27 ]
Kubus20, ja sie chyba daje na laty dachowe pod dachowki ale nie jestem pewien.