[radio] Problem z radiem

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

wodaa
Mały gagatek
Mały gagatek

[radio] Problem z radiem

Post autor: wodaa » ndz sie 27, 2006 20:49

Mam zamontowane radio pioniera w swoim samochodzie. Ostatnio coś zaczeło szwankować. Niby wszystko działa tylko głosu nie ma . Dziwne jest to że przejrzałem wszystkie kable i niby wszystko jest oki. Radio potrafi samo sie naprawić na jakis czas . Są sytuacje że jade radio działa , zatrzymam sie przychodze za jakis czas i radio znowu nie działa. Moze ktos ma jakiś pomysł co moze być nie tak.
Ostatnio zmieniony śr wrz 06, 2006 21:58 przez wodaa, łącznie zmieniany 2 razy.

KUBEK
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: KUBEK » ndz sie 27, 2006 20:55

Może to być uszkodzone radio a takrze może kabel z radia do wyciszania (np przy zestawie telefonicznym) dotyka czasami masy.

wodaa
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: wodaa » śr wrz 06, 2006 10:53

Teraz zauważyłem ze jak radio nie gra i włącze silnik od nowa to gra. Np. włącze silnik i nie gra radio przejade sie kawałek zatrzymam , wyjme kluczyki i od nowa odpale silnik i radio gra.

Awatar użytkownika
Łuki
Forum Master
Forum Master

Post autor: Łuki » śr wrz 06, 2006 10:58

najprościej, to pożyczyć od kogoś radio, albo włożyć Twoje do czyjegoś auta (będziesz wiedział czy to uszkodzone radio, czy coś w kabelkach masz nie tak). Z tego co napisałeś, to wychodzi na radio (może końcówki mocy? )

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”