Witam.
Jakis czas temu zbudowalem niskobudzetowe car audio w garazu skladajace sie z:
-radio Pioneer MVH-180UBG
-gwizdkow do wysokich tonow, zmostkowane z przednimi glosnikami
-przednie glosniki magnat, jedyne dostepne w okolicy pasujace pod standardowe otwory pod szybe
-wzmacniacz Magnat Edition Four 1000W (http://www.ceneo.pl/1663540)
-Glosniki w polke JBL GX-963 podlaczone pod wzmacniacz jako bass
Zestaw wystarczyl na moje potrzeby, z przodu graly srednie i wysokie tony, bass przychodzil z tylu, brzmialo OK. W sklepie kupujac wzmacniacz, sprzedawca poinformowal mnie, ze jest to wzmacniacz bassowy, nadajacy sie do podbicia bassow. W specyfikacji ma okreslone pasmo przenoszenia na 50-50k Hz, wiec powinien grac niskie, srednie i wysokie tony (chyba ze jestem w bledzie?), lecz od poczatku JBLe graly sam bass. Pytanie brzmi, czy ten wzmacniacz da sie podpiac tak, aby wykorzystac 2 kanaly na przednie glosniki, a 2 pozostale na JBLe na sam bass? Jak bym nie probowal to kazdy glosnik pod tym wzmacniaczem gra bass, pod kazdym kanalem. Car audio budowalem jako laik i samouk, byc moze troche niezrozumiale napisalem, ale moze ktos sie domysli o co mi chodzi i pomoze Pozdrawiam!
Magnat
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Re: Magnat
Dzieki za odpowiedz, jutro pogmeram po kartonach, jak nie znajde instrukcji, to pogmeram w radiu i sie odezwepowalla pisze:Wyjście w radiu masz ori ustawione jako SUB . Weź instrukcję obsługi, zmień na pełne pasmo i po sprawie.
edit: Po 3 godzinach walki dowiedzialem sie, ze jest jedna dodatkowa opcja w menu, ktora pokazuje sie tylko przy wylaczonym radiu Mam co chcialem, teraz moge podlaczyc glosniki pod wzmacniacz oraz na pozostale kanaly puscic bass Czlowiek uczy sie jednak cale zycie, a i tak glupi umiera dzieki za pomoc, pozdrawiam!
P.S. Dla kolejnych szukajacych:
1. wylaczyc radio przyciskiem src/off, przytrzymujac go
2. przytrzymac przycisk ponownie, do pojawienia sie menu
3. wybrac opcje INITIAL
4. nie pamietam jak sie dalej nazywalo, na pewno sie znajdzie (cos z SUB (...)), zmienic opcje z SUB/SUB na REAR/REAR
Było: MK2 1,3 benzyna+gaz
Jest: MK2 1.8 GTI benzyna <3
Jest: MK2 1.8 GTI benzyna <3