MP3 w radiu Gamma 4

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Awatar użytkownika
PKrystek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 494
Rejestracja: czw lut 04, 2010 00:28
Lokalizacja: Nowogard
Kontakt:

MP3 w radiu Gamma 4

Post autor: PKrystek » ndz mar 26, 2017 23:01

Nadal czekam na zdjęcia podłączenia modułu do taśmy od głowicy.


Było
Golf I GL
1.8 Gt
VR 6
1.9 TDI 130
Jest :)
AFN GTI XX jahre L041, XX jahre AFN LC9M , GT 1.8, VR6

Awatar użytkownika
Adalbert1702
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 474
Rejestracja: sob sty 04, 2014 19:01
Lokalizacja: Toruń

MP3 w radiu Gamma 4

Post autor: Adalbert1702 » pn mar 27, 2017 05:56

Wszystko jest opisane i pokazane na zdjęciach w artykule,tutaj na forum
Ostatnio zmieniony wt cze 23, 2020 21:49 przez Adalbert1702, łącznie zmieniany 1 raz.



Awatar użytkownika
PKrystek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 494
Rejestracja: czw lut 04, 2010 00:28
Lokalizacja: Nowogard
Kontakt:

MP3 w radiu Gamma 4

Post autor: PKrystek » pn mar 27, 2017 07:38

Adalbert1702, no właśnie czytałem artykuł przeglądałem też maila i nadal nie wiem jak połączyć moduł mp3 z listwa idąca do głowicy. ( ta Biała Skrzyneczka ) będę bardzo wdzięczny jak mi podkreslisz gjesli jest to w temacie lub szybciej będzie jak napiszesz lub zrobisz zdjęcie tego połączenia. Na prawdę nie mogę tego znaleźć . z góry dziękuję


Było
Golf I GL
1.8 Gt
VR 6
1.9 TDI 130
Jest :)
AFN GTI XX jahre L041, XX jahre AFN LC9M , GT 1.8, VR6

Awatar użytkownika
Adalbert1702
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 474
Rejestracja: sob sty 04, 2014 19:01
Lokalizacja: Toruń

MP3 w radiu Gamma 4

Post autor: Adalbert1702 » pn mar 27, 2017 21:39

Jeszcze
Ostatnio zmieniony wt cze 23, 2020 21:50 przez Adalbert1702, łącznie zmieniany 1 raz.



Awatar użytkownika
PKrystek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 494
Rejestracja: czw lut 04, 2010 00:28
Lokalizacja: Nowogard
Kontakt:

MP3 w radiu Gamma 4

Post autor: PKrystek » pn mar 27, 2017 22:23

To, że skrzyneczka to Twój wymysł to wiem. Chciałem po prostu wiedzieć jak są tam podłączone kable do listwy.
Ogólnie już mam prawie wszystko zrobione. Dziś dostałem diode prostowniczą i kilka kondensatorów żeby zrobić przepięciówkę. W każdym razie i tak dziękuję za wszystkie informacje! :kufel:


Było
Golf I GL
1.8 Gt
VR 6
1.9 TDI 130
Jest :)
AFN GTI XX jahre L041, XX jahre AFN LC9M , GT 1.8, VR6

Awatar użytkownika
PKrystek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 494
Rejestracja: czw lut 04, 2010 00:28
Lokalizacja: Nowogard
Kontakt:

MP3 w radiu Gamma 4

Post autor: PKrystek » pt mar 31, 2017 11:12

Zrobiłem wszystko w/g schematu. Efekt... Nie da się włączyć radia. Ciągle wyświetla SAFE. Gdzie jest błąd? Adalbert1702, Może podzielisz się ze mną telefonicznie lub udzielisz rad 603 280 365 puść strzałe albo sms to oddzwonię Odpiąłem również czerwony przewód wyboru taśmy.ObrazekObrazek
DZIAŁA :) :okej: :kufel:
Ok odkryłem że po odpięciu sterowania z modułu jest lepiej tzn radio da się włączyć. Czyli gdzieś tam jest błąd :/
Zastanawia mnie czemu w Twoim opisie kazałeś przewiercić dziurkę przy manipulatorach < > ?


Było
Golf I GL
1.8 Gt
VR 6
1.9 TDI 130
Jest :)
AFN GTI XX jahre L041, XX jahre AFN LC9M , GT 1.8, VR6

Awatar użytkownika
Adalbert1702
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 474
Rejestracja: sob sty 04, 2014 19:01
Lokalizacja: Toruń

MP3 w radiu Gamma 4

Post autor: Adalbert1702 » pt mar 31, 2017 16:44

Dobrze ze nie uszkodził się procesor,bo radio byłoby do wyrzucenia!
Ostatnio zmieniony wt cze 23, 2020 21:50 przez Adalbert1702, łącznie zmieniany 1 raz.



Awatar użytkownika
PKrystek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 494
Rejestracja: czw lut 04, 2010 00:28
Lokalizacja: Nowogard
Kontakt:

MP3 w radiu Gamma 4

Post autor: PKrystek » pt mar 31, 2017 17:48

No właśnie wychodzi na to, że mam inną płytkę. Zaraz poodcinam dojścia do przełączników.
Opis spoko tylko można byłoby go trochę udoskonalić :)
Jakbyś miał chwilę to na moich zdjęciach możesz na czerwono zaznaczyć poprawki. :pub:


Było
Golf I GL
1.8 Gt
VR 6
1.9 TDI 130
Jest :)
AFN GTI XX jahre L041, XX jahre AFN LC9M , GT 1.8, VR6

Awatar użytkownika
Adalbert1702
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 474
Rejestracja: sob sty 04, 2014 19:01
Lokalizacja: Toruń

MP3 w radiu Gamma 4

Post autor: Adalbert1702 » pt mar 31, 2017 19:51

Pokazałem obie wersje płytki
Ostatnio zmieniony wt cze 23, 2020 21:51 przez Adalbert1702, łącznie zmieniany 2 razy.



Awatar użytkownika
PKrystek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 494
Rejestracja: czw lut 04, 2010 00:28
Lokalizacja: Nowogard
Kontakt:

MP3 w radiu Gamma 4

Post autor: PKrystek » pt mar 31, 2017 21:34

Adalbert1702, każdy uczy się na błędach. Zrobiłem tak jak umiałem i być może pominąłem parę rzeczy z Twojego opisu. Elementarne pojęcie o elektronice to znajomość pojęć ( opór, połączenie szeregowe itp. ) tego uczyli w szkole za moich czasów. Lutować i tworzyć układy mnie nie uczono więc robię tak jak umiem, a jeśli ktoś mi pomaga w nauce jestem za to wdzięczny. Tobie z resztą również.
"kosmetykę" pod obudową radia już zrobiłem. Faktycznie przerobienie tego nie jest takie trudne. Wydaje mi się, że każdy sobie poradzi nawet początkujący "elektronik"


Było
Golf I GL
1.8 Gt
VR 6
1.9 TDI 130
Jest :)
AFN GTI XX jahre L041, XX jahre AFN LC9M , GT 1.8, VR6

Awatar użytkownika
PKrystek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 494
Rejestracja: czw lut 04, 2010 00:28
Lokalizacja: Nowogard
Kontakt:

MP3 w radiu Gamma 4

Post autor: PKrystek » śr kwie 05, 2017 21:18

Adalbert1702, Może orientujesz się dlaczego po ruszeniu autem pojawiają się pikania i wraz prędkością wzrasta buczenie w radiu? Na postoju nie ma żadnego problemu z radiem.


Było
Golf I GL
1.8 Gt
VR 6
1.9 TDI 130
Jest :)
AFN GTI XX jahre L041, XX jahre AFN LC9M , GT 1.8, VR6

Awatar użytkownika
Adalbert1702
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 474
Rejestracja: sob sty 04, 2014 19:01
Lokalizacja: Toruń

MP3 w radiu Gamma 4

Post autor: Adalbert1702 » czw kwie 06, 2017 06:09

Najprawdopodobniej zakłócenia pojawiają się od alternatora albo od układu zasilania.
Ostatnio zmieniony wt cze 23, 2020 21:51 przez Adalbert1702, łącznie zmieniany 1 raz.



Awatar użytkownika
PKrystek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 494
Rejestracja: czw lut 04, 2010 00:28
Lokalizacja: Nowogard
Kontakt:

MP3 w radiu Gamma 4

Post autor: PKrystek » czw kwie 06, 2017 14:44

Adalbert1702, Dziekuję za odpowiedź. Mam pytanie. Do czego jest kabel idący w wiązce od głośników. Jest on bez oplotu żadnego. Podłaczyłem go pod pin nr 5 w kostce zmieniarki i nie ma żadnych trzasków pikania itp.


Było
Golf I GL
1.8 Gt
VR 6
1.9 TDI 130
Jest :)
AFN GTI XX jahre L041, XX jahre AFN LC9M , GT 1.8, VR6

Awatar użytkownika
Adalbert1702
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 474
Rejestracja: sob sty 04, 2014 19:01
Lokalizacja: Toruń

MP3 w radiu Gamma 4

Post autor: Adalbert1702 » czw kwie 06, 2017 18:57

Moze to jakaś masa?
Ostatnio zmieniony wt cze 23, 2020 21:52 przez Adalbert1702, łącznie zmieniany 1 raz.



ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 8 gości