No w sumie racja , bo widze że to temat rzeka .
[ Dodano: Czw Sie 17, 2006 23:58 ]
Tak się pobawiłem tym WinSID i może sobie zmienie jednak głośnik , bo on przy zamkniętej od 80Hz będzie już spadać i przy 50Hz jest już na -3dB .
Co byście polecili ewentualnie ?
Regulacja suba
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
marceliii, a próbowałeś z tymi ustawieniami wzmaka
Jeżeli by tak było, to dlaczgo za najlepsze wytłumienie do obudowy uważa się wełnę owczą
ciekawe czy jak wrzucę tam koc, będzie jakaś znacząca różnica. Bo szczerze mówiąc nie uważam, że materiał do wygłuszenia obudowy powinien być taki gruby i zbity jak koc.to jest g...wno lepiej wsadzić gąbke tapicerską albo gruby koc coś takiego lepiej tłumi niż ocieplacz z resztą wystarczy porównać wage tych rzeczy
Jeżeli by tak było, to dlaczgo za najlepsze wytłumienie do obudowy uważa się wełnę owczą
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
jest bardziej gęsta, ale koc to już chyba przesada. KOc byłby dobry tylko na ścianki przy obudowie BR.
Zresztą przy najbliższym odkręcaniu głośnika w subie wrzuce do niego jakiś koc i zobaczę czy jest róznica. Bo wiadomo, że najlepszym doradcą przy zabawie z audio w samochodzie jest słuch i eksperymenty...
Zresztą przy najbliższym odkręcaniu głośnika w subie wrzuce do niego jakiś koc i zobaczę czy jest róznica. Bo wiadomo, że najlepszym doradcą przy zabawie z audio w samochodzie jest słuch i eksperymenty...
Ok , ja potestowałem i stwierdzam że w zamkniętej go nie zostawie , wzmacniacz musi być na max-a a i tak czuje niedoststek , bass jest może głośny , ale nie schodzi tak nisko , nie czuć masażu pleców .
Potestuje jeszcze z jakimś lekkim wygłuszeniem tego suba , tylko nie w okolicy BR , o ile dobrze zrozumiałem to pozostałe ścianki można lekko wygłuszyć .
Potestuje jeszcze z jakimś lekkim wygłuszeniem tego suba , tylko nie w okolicy BR , o ile dobrze zrozumiałem to pozostałe ścianki można lekko wygłuszyć .
No cóż , na sprzedaż
:(
:(