Radio po włożeniu kluczyka Golf IV
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Proszę o informację czy jest możliwość, żeby w Golfie IV samo włączyło się radio po włożeniu kluczyka. Mam w tej chwili oryginalne radio alfa i muszę za każdym razem włączać i wyłączać gałką. W trójce mam radio Sony i jest właśnie tak podłączone. Dodam, że nie chodzi o przekręcenie kluczyka, tylko o samo włożenie do stacyjki. Na kostce w czwórce nie ma takiego przewodu, który byłby zasilany po włożeniu, są tylko 2 stałe plusy.
-
- Forum Master
Czerwony + to bateria a żółty + to prąd ze stacyjki.
Jeśli masz na obu przewodach stały prąd to coś może być zmodyfikowane bo za włączenie się radia po włączeniu zasilania ze stacyjki odpowiada żółty kabelek w kostce z zasilaniem.
Jeśli masz na obu przewodach stały prąd to coś może być zmodyfikowane bo za włączenie się radia po włączeniu zasilania ze stacyjki odpowiada żółty kabelek w kostce z zasilaniem.
Było: MK4 1.8 BIG TURBO 370KM i 470Nm
Jest: Passat B5.5 R32 TURBO 740KM i 790Nm
Nie widać, żeby było coś przerabiane. Na dwóch kablach mam stały plus. Nie wiem czy było coś robione od strony stacyjki. W trójce wystarczy, że włożę kluczyk do stacyjki i radio się włącza. Tutaj też bym chciał tak zrobić, radio fabryczne mogłoby zostać.
Re: Radio po włożeniu kluczyka Golf IV
Nie da się tego przerobić w żaden sposób?Qto pisze:w mk4 nie ma takiej możliwości, jedynie po przekręceniu kluczyka
-
- Forum Master
miał chyba na myśli że nie po samym włożeniu kluczyka. musisz przekręcić kluczyk w stacyjce i włączyć zasilanie żeby to działało.
Było: MK4 1.8 BIG TURBO 370KM i 470Nm
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
musiałbyś poszukać stacyjkę która ma taką opcję... ale czy jest sens przerabiać stacyjkę z mk3? - moim zdaniem nierekin01 pisze:Nie da się tego przerobić w żaden sposób?
To jest bez sensu. Myślałem, że będzie jakaś możliwość bez kombinacji, bo kręcenie tą gałką za każdym razem jest denerwujące.
- Qto
- _
- Kontakt:
tak szczerze to nie rozumiem problemu...kluczyk do stacyjki włożyć łatwiej niż włączyć radio? Musisz auto zmienić...
Przyzwyczajenie, radio samo włącza, a jak jadę gdzieś, to kluczyk do stacyjki muszę włożyć. Poza tym już jest odpowiednia głośność i nie trzeba kręcić gałą.
Re: Radio po włożeniu kluczyka Golf IV
Czy aby na pewno nie ma takiej możliwości? Po podpięciu komputera mam błąd styku S. Czy to nie może być przyczyną, że radio nie działa tak jak pisałem?Qto pisze:w mk4 nie ma takiej możliwości, jedynie po przekręceniu kluczyka
- Qto
- _
- Kontakt:
na pewnorekin01 pisze:Czy aby na pewno nie ma takiej możliwości?
- Qto
- _
- Kontakt:
styk S w mk4 nie działa tak jak w mk3 - po włożeniu kluczyka...działa dopiero po przekręceniu kluczyka i przestaje działać po wyciągnięciu go ze stacyjki...ale na samo włożenie kluczyka nie reaguje