[zestaw] Golf MK4. Zabudowa Muzyczna Tyłu:) WZMAK + SUB

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Mk-Mateusz
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

[zestaw] Golf MK4. Zabudowa Muzyczna Tyłu:) WZMAK + SUB

Post autor: Mk-Mateusz » pt sie 11, 2006 13:25

Witam Wszystkich:) Planuje W Ciagu Najbliższych Dni Nabyć Sprzet Do Mojego Golfika:)
Po przeczytaniu forum i faq nabrałem juz pewnej wiedzy...Ale prosze was o odpwoedzi na kilka poniższych podpunktów...

0) Posiadam Radio PIONNER DEH 4700. 4 x 50W. Myśle ze jest OK:)

1) Wzmacniacz : Za WZAM + SUB planuje dać 400zł. Wiec szukam jakis wzmak za ok 200zł. Co mozecie mi polecic??? Mysłałem o blaupunk za 200-pare złotych...
Póżniej naprowadzono mnie na CarPower W podobnej cenie... Hmm, juz sam nie wiem co wybrac:)

2) Wiem ze musze kupic sub'a a nie tube:) Tylko teraz dyspnujac kwota 200zł co wybrac??? Na poczatku mysałem o subie blaupunkta, ale tez na forum odradzono mi kiedys:) Lepiej kupic osobno głosnik i skrzynie.
No tylko teraz jaki głosnik i jaka skrznie:) Wole nie robic skrzyni sam tylko chce ja kupic:) I Glosnik do tego:)
No i odnoscie wzmaka i suba jaka skrzynie wybrac??? Zamknieta czy otwarta????
Hmmm...Sam nie wiem:) Hmm, waze tez zebym nie zajoł pół bagaznika:)

3)Kable: Wiadomo musza byc dobre:) Ale nie uśmiecha mi sie płacic za kable z bezpiecznikiem grubo ponad 100zł. Cos poleciecie odnośnie powyzszego sprzetu???

4) Zabudowa przedniej sceny muzycznej: Hmm, mam tam orginalne glosniczki VW GOLF 4(2 + 2). Hmm, no nie graja zle:) A czy dobrze to nie wiem:) CO o nich ppowiecie??? Nie sa takie złe??? Ile takie moga byc warte, zebym mogł porównac je do innych. Mysle ze moge je narazie pozostawic... CO o tym myslicie??? Ew. ile taki przód by kosztował??? Pewnie duzo, no ale tak zapytam na przyszłosc...

5) Tylnia kanapa: Dowiedziłąem sie z forum ze w tyle nie instaluje sie głosników bo zakłuca to scene muzyczna. Rozumiem ze to prawda:) Tam sobie pomysłem teraz ze moze by tak z przoedu głosniki przełozyc do tyłu a w przodzie kupic cos lepszego:) Ale to chyba niedobry pomysł:) No chyba ze kupic do tyłu jakis zestawik za ok 100-150zł???? Tak zeby dopełnic dzwiek w aucie???

6) Instalcja wszyskiego: Idzie jakos sensownie przeprowadzic kable z przodu do tyłu??? OD akumulatora i radia:)??? Prosze o porady...

6.1) No i gdyby przeprowadzic z tylniej kanapy radia to jak??? Gdybym ewentualnie tak robił. Pewnie VW nie motuje fabrycznie kabli???
Ostatnio zmieniony czw wrz 07, 2006 10:58 przez Mk-Mateusz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
powalla
_
_

Post autor: powalla » pt sie 11, 2006 14:35

kolega zygo dobrze radzi(wzmak ,sub,kable,brak tylnych głośników) jednak z postu wynika ,że przedne głośniki grają na poziomie ,który jesteś zdolny zaakceptować więc po co je zmieniać.Jeszcze co do kabli lepiej zainwestować więcej teraz ,niż potem(jak np dasz większy wzmak) pruć na nowo tapicerkę(chodzi mi o grubość kabli zasilających(daj min 16mm^).Kupno zestawu kabli ma tę zaletę ,że nie musisz się martwić o widełki,oczka itp. bo są w komplecie.

Mk-Mateusz
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Mk-Mateusz » pt sie 11, 2006 14:41

ok:) wielkie dzieki:) Cały czas czytam wasze opinie...

PS.
A innych opcji nie ma gdzies jakims kanałem w auce to połaczyc, bo kurde nie usmiecha mi sie cos tam PRUĆ:( Ojciec nie ebdzie zadowolony:) A to nie moje auto:)

Jak oceniace ten sprzet???

Kolega ma zmacniacz jakis noname z napisem 1000w (pewnie nie RMS) i duza tube:) Gra mu to głosnio ale jakos tak nieprzyjemnie:) A jak to zagra???

Awatar użytkownika
powalla
_
_

Post autor: powalla » pt sie 11, 2006 18:34

Słowo PRUĆ użyłem automatycznie(fakt trochę niepokojąco brzmi),ale całe to prucie polega na wyciągnięciu nakładki progów(nie wiem jak to jest w Golfie,bo w Pasku B3 to wystarczyło podważyć nakładkę(bez śrub)). zobacz to http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=58667 tylko dołożyć Monacora 602(wiem trochę słaby,ale prawie 2xtańszy od 1502) i napewno będziesz zadowolony( a kolega zobaczy co to znaczy bas a nie buubuubuu)

Mk-Mateusz
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Mk-Mateusz » sob sie 12, 2006 11:27

ok:) wzmak CAR POWER:) i kable i głosnik mam juz wybrany:)

wiecie co:) nie mam zbyt zdolnosci technicznych wiec wolałbym kupic taka skrzynie...
polecicie cos???

PS.
SPRAWA NAWZNIEJSZA: Hmm, nie wiem czy na giłdzie w Krakowie kupie to wszystko, wiec raczej wole cos przez internet... I Teraz:
Nie znacie moze jakiegos sklepu internetowego zeby miał wszystkie te towary, bo nie chce mi sie płacic 4x za wysyłke, do tego za pobraniem bo nie mam pienidzy obecnie w banku a zalezy mi na czasie:)

Awatar użytkownika
Kubus20
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Kubus20 » sob sie 12, 2006 11:32

głośnik jest na stronie ww.stx.pl

A skrzynię będzei Ci bardzo ciężko kupić tanią i dobrą, a dodatkowo taką, żeby miała odpowiednie parametry. Może jakiś znajomy zbije ci skrzynię.

Porządna skrzynia kosztuje 150- 250zł

Mk-Mateusz
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Mk-Mateusz » sob sie 12, 2006 11:54

no jest na STX, a nie ma jakiegos sklepu z wszystkim???

Mk-Mateusz
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Mk-Mateusz » ndz sie 13, 2006 14:35

1.hmm, no kurde kupiłem juz dzis kabelki na gieldzie, boschmana:) cos tam model 600:) Za 60zł:) Z Bezpiecznikiem:) Będą OK???

2.Będac na giełdzie ogladałem skrzynie, ale twardo upieracie sie ze lepiej robic samemu:) Wpadłem na pomysł zeby zlecic do firmie stolarskiej (mam wtyki). Tylko jak taka skrzynie robic??? Co Im zlecic?? Bo wspominalscie o jakis obliczeniach, zestrajaniach a ja nie mam o tym pojecia...

3.Kurde, jutro planuje załozyc te kable w aucie, tylko jak sie tam dostac??? :( Jakies fotki by sie przydały:) Heh:)

Awatar użytkownika
Kubus20
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Kubus20 » ndz sie 13, 2006 22:07

Mk-Mateusz, do głośnika STX 30 AP musisz zrobić obudowę o objętości wewnętrznej ok 45 litrów. Jak znasz wzór na objętość to policzysz sobie jakie mają być wymiary wewnętrzne tej skrzyni. Pamiętaj tylko, żeby będą to wymiary wewnętrzne. Będziesz musiał dodać grubość ścianek. Najlepiej sobie wszycho rozrysować i będzie jasne. Obudowa ma być bass reflex, więc potrzebny będzie port bass reflex o średnicy wewnętrznej 10cm i długości 22cm.

Ja stolarzowi kazałbym tylko dociąć płyty i wyciąć otwór na głośnik i port bass reflex, a z powierceniem dziur i skręceniem ścian chyba nie będziesz miał problemu :chytry:

Mk-Mateusz
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Mk-Mateusz » pn sie 14, 2006 18:43

zamówiłem wzmaka i ten głosnik:):):)
ZNALAZŁEM TAKIE SKRZYNIE:
1.
http://www.allegro.pl/item120427189_mdf ... power.html
2.
http://www.allegro.pl/item119722424__12 ... f_42l.html

Zbudowane z MDF'u... Co o nich sadzicie???

PS.
tak sia zastaniwam zapłace ok 300zl za skrzynie z głosnikiem. Czy warto??? Moze cos innego???

Awatar użytkownika
Kubus20
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Kubus20 » pn sie 14, 2006 21:28

Odpowiedziałem już w temacie Dextera00

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”