Witam
Posiadam passata z mfd,chciałbym wymienić na dzień dobry głośniki w drzwiach.Nie jestem pewny w jakim stanie są tweetery.Przy założeniu że są ok lepiej włożyć tylko wysoko tonowe w drzwi czy 2 drożne ? Druga sprawa jest taka że nie mam w tylnych drzwiach głośników,czy będzie tam instalacja pod nie ?
W tylne drzwi powinienem włożyć 2 drożne żeby niskie tony były ? Opcja na razie bez wzmacniacza,ale może z czasem dojdzie o ile do mfd idzie podłączyć.Macie jakieś propozycje w miarę tanich i dobrze grających głośników ?
Z góry dzięki
Głośniki do passat b5 fl
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Głośniki do passat b5 fl
proponuję trochę poczytać forum, FAQ Nazara, kilka tematów o głośnikach...
...ale generalnie nie poleca się montażu głośników z tyłu, lepiej zainwestować w lepszy przód
wysokotonowe to właśnie tweeteryPawełRŚL pisze:wysoko tonowe w drzwi
będzie albo nie będzie...raczej niePawełRŚL pisze:nie mam w tylnych drzwiach głośników,czy będzie tam instalacja pod nie ?
zestaw dwudrożny odseparowanyPawełRŚL pisze:W tylne drzwi powinienem włożyć 2 drożne żeby niskie tony były ?
...ale generalnie nie poleca się montażu głośników z tyłu, lepiej zainwestować w lepszy przód
Głośniki do passat b5 fl
Wydawało mi się że jak są głośniki z przodu i z tyłu to dźwięk wtedy jest bardziej przestrzenny
Głośniki do passat b5 fl
PawełRŚL pisze:jak są głośniki z przodu i z tyłu to dźwięk wtedy jest bardziej przestrzenny
PawełRŚL pisze:Wydawało mi się
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Głośniki do passat b5 fl
od siebie jeszcze dodam że u siebie mam z tyłu głośniki...tylko mi się nie wydawało że tak będzie lepiej...a montowałem po to aby przy podróży w większą ilość osób, siedzący z tyłu nie musieli wytężać słuchu aby słyszeć co gra z przodu...a znowu jak zrobi się głośniej to gadanie jest utrudnione. Efekt jest taki że głośniki grają podczas podróży...jest ok...ale na co dzień są wyłączone bo totalnie psują dźwięk w aucie.