Witam. Dostałem w swoje rączki radyjko Pioneer AVIC-HD3. napotkałem dwa problemy, a mianowicie radio posiada dwa wyjścia których nie wiem gdzie podłączyć:
1.ILL ( podświetlanie panelu) przewód biało pomarańczowy, czy mam go podłączyć pod potencjometr od przyciemniania deski rozdzielczej?
2. CAR SPEED SIGNAL INPUT, z tego co mi sie wydaje to chodzi o prędkość samochodu i wyświetlanie jej na panelu, przewód różowy.
3. ANTENA CONTROL Na jakiej zasadzie steruje to anteną? czy tutaj chodzi o jakies inne rozwiązanie anteny samochodowej niż standardowe? (Np anteny jak w mondeo które są w szybie?)
Ogólnie mało informacji mam w języku polskim o tym radiu, czy ktoś wie do jakiego najbliżej jest zbliżony modelu ten model?
Sygnały pod radio Pioneer AVIC HD3
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
1. tak
2. tak
3. poczytaj o elektrycznie wysuwanej antenie ...teraz to już rzadkość
2. tak
3. poczytaj o elektrycznie wysuwanej antenie ...teraz to już rzadkość
Jeśli chodzi o CAR SPEED SIGNAL INPUT, skąd mam poprowadzić sygnał? z modułu ABS czy szukać pinu w liczniku żeby się wpiąć w przewód? ( domyślam się ze to i tak te same piny nie ukrywam prościej mi będzie w licznik ( Nie mam CAN)
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
a my mamy zgadywać jakie masz auto?tmhc pisze:Jeśli chodzi o CAR SPEED SIGNAL INPUT, skąd mam poprowadzić sygnał? z modułu ABS czy szukać pinu w liczniku żeby się wpiąć w przewód? ( domyślam się ze to i tak te same piny nie ukrywam prościej mi będzie w licznik ( Nie mam CAN)
...sygnał gala powinieneś znaleźć też przy wtyczce od radia, kabelek biało/niebieski...ale nie chcę wprowadzać w błąd - nie wiem jakiego auta dotyczy problem
Wybaczcie mój błąd zapomniałem napisać golf IV 1998r 1.9 tdi ALH bez CAN
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
niebieska wtyczka licznika pin 3 lub jak wyżej - we wtyczce zasilającej radia pin 1