Jakie kable od czego do radia

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Latos99
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Latos99 » sob cze 20, 2015 15:50

Witam :) niestety ostatnio miała miejsce przykra sprawa, w golfiku skradziono radio. Zostało ucięte z kostkami razem, także zostały tylko kabelki. Ojciec już załatwił nowe kostki i radio też nowe, także zostało tylko podłączyć, jednak problem w tym że chyba w każdym roczniku golfa są inne kable, znalazłem temat na forum, chyba nawet tutaj u was, ale właśnie nie wszystkie kable się zgadzały. W instrukcji od radia i na samym radiu jest schemat który kabel od radia jest od czego w razie co, także o radiu wszystko wiadomo. Dacie radę mi powiedzieć, który kabel od czego jest? Szukałem na studio24 i jakichś tam lublinach, ale tam niestety nic nie ma co by mnie interesowało. A oto zdjęcie i kable:
-gruby brązowy
-niebiesko biały
-szaro niebieski
-brązowo czerwony
-gruby czerwono biały
Kable od głośników (owinięte jakimś bandażem jakby)
-czerwono biały
-brązowo niebieski,
-brązowo biały,
-czarny

Niektóre kable oprawione na końcach żeby zlutować z nowymi kostkami ;)
Golf to 1.4 60km, 95 rok, wersja CL, wyposażenie to podgrzewana tylna szyba i szyber elektryczny.

Obrazek

Tylko nie proście mnie żebym przedstawił golfa, troche wstyd go pokazywać w stanie w którym jest ;]

Hubi14
Forum Master
Forum Master

Post autor: Hubi14 » sob cze 20, 2015 17:42

brązowo-czerwnoy to plus po kluczyku, brązowy to masa, ten czerwono-biały to pewnie stałe +12V, i zasilające są na 99% owinięte tą parcianą izolacją, a głośnikowe, to już miernikiem trzeba sprawdzić, ale zamin radio podłączysz to się upewnij miernikiem czy jest tak jak mówię :) bo jak źle podepniesz to dym pójdzie

Awatar użytkownika
Haki
_
_
Kontakt:

Post autor: Haki » sob cze 20, 2015 19:31

Latos99, przenoszę do odpowiedniego działu .... ps .... używamy szukajki next time

Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google

MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON

Zablokowany

Wróć do „Car Audio”