witam
kupiłem auto, w którym jest kierownica multifunkcyjna i radio Beta V.
nie działa sterowanie więc zająłem się tym tematem.
wyjąłem radio i mam dwie kostki iso czarną i brązową, które są podłączone prawidłowo i wisi sobie osobno jeden kabelek żółty z czerwonym paskiem bez żadnej kostki.
po stacyjce ma on ok 4,8V i jesli naciskam jakiś przycisk od sterowania w kierownicy to zmienia się wartość napięcia do 4,3-4,4V po czym spowrotem na 4,8V.
Z tego co wyczytałem to sterowanie powinno być podłączone do radia pod pin 11 REM-C?
i czy ten kabelek to na pewno sterowanie i go podłączyć pod ten pin?
Beta V i sterownie z kierownicy
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
-
- VR6 Rulezzz
- Auto: Passat B4 VR6
- Silnik: AAA
- Kontakt:
aktualnie: Passat B6 HL, Passat B4 VR6
było: Passat B4 VR6, Satinsilber GTI 20Jahre, Colour Concept Variant AFN, Audi A6, Audi A4, Bora Variant TDI HL, Jetta A2 TDI
było: Passat B4 VR6, Satinsilber GTI 20Jahre, Colour Concept Variant AFN, Audi A6, Audi A4, Bora Variant TDI HL, Jetta A2 TDI
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
ten kabelek to właśnie sterowanie... powinien być podłączony przy radiu, pin nr 11 wtyczki 20pin
-
- VR6 Rulezzz
- Auto: Passat B4 VR6
- Silnik: AAA
- Kontakt:
Re: Beta V i sterownie z kierownicy
czyli dobrze myślałem, dziękiQto pisze:ten kabelek to właśnie sterowanie... powinien być podłączony przy radiu, pin nr 11 wtyczki 20pin
aktualnie: Passat B6 HL, Passat B4 VR6