Cześć
Buduję właśnie skrzynie do 2 głośników Ground Zero GZRW 30 SPL.Nie wiem dokładnie jakie wymiary skrzyni dać oraz za cholere nie wiem jak zrobić prawidłową szczelinę.
Bawiłem się programem WinISD lecz nie odnalazłem tego czego szukałem,więc zapytałem się na stronie Alledrogo jakie wymiary skrzyni posiadają owe głośniki i otrzymałem wiadomość.
" 800 x 360 mm, wysokość 365 mm . "
Deski które posiadam są bardzo grube +/- 10cm.
Wiem że w środku skrzyni krawędzie oraz ścianki muszą być elegancko wygładzone itd,lecz czy potrzebne jest również wygłuszenie takiej skrzyni?
A więc,czy wymiary które podałem będą odpowiednie pod ten głośnik? Szczelinę chcę dać po środku skrzyni więc jakiej długości deski dać by szczelina była prawidłowa ?
Tutaj podaję link do specyfikacji głośnika:http://cdn.billiger.com/dynimg/fKv3bP3d ... etails.pdf
Jeżeli ktoś ma odrobinkę czasu bardzo proszę aby podał mi prawidłowe wymiary skrzyni pod te 2x GZRW gdyż ręce mi opadają a sprzęt sie kurzy!
2x Ground Zero GZRW 30 SPL budowa skrzrzyni
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
aż boję się pomyśleć co Ty tam stworzysz...Paweł1986 pisze:Deski które posiadam są bardzo grube +/- 10cm.
-
- Użytkownik
Re: 2x Ground Zero GZRW 30 SPL budowa skrzrzyni
Ja tez... przewaznie obudowy robi sie z MDFu 1,8-2,5cm ale Ty lecisz grubo... grubosc deski 10cm niezlego kloca chcesz wystrugac
ALH -> 205 -> soft
Witam, wystarczy wejść na allegro i spojrzeć na gotowe skrzynie gdzie są montowane 2 Gz .. masz napisane nawet jakie mają strojenie
?? do tych głośników wystarczy MDF lub sklejka o grubości 1,8, 2,5 cm jeżeli chodzi o wyliczenie skrzyni masz podane specyfikacje na stronie gz sugerowane skrzynie ... wystarczy poszukaćQto pisze:Deski które posiadam są bardzo grube +/- 10cm.