Zmieniarka CD
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Zmieniarka CD
Nabyłem ostatnio za nie duże pieniądze zmieniarkę cd montowaną org. nad radiem 1din. Mam navke MFD ver. D. Chce sobie zamontować zmieniarkę w schowku pasażera. Jest trochę lipa bo kabel jest za krótki. Czy są może jakieś przejściówki żeby kabel był dłuższy, czy zostaje mi obciąć kostkę i dosztukować dłuższe kable??
Zmieniarka CD
Dosztukuj kable i po problemie. Nie ma w tym większej filozofii. Dłuższego kabla raczej nie znajdziesz.
Moja dorożka - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=325090
Alpine Fantomface CDA-7897->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1)->woofer Focal K2P, Rodek R4100A2->STX 8" 23L@35Hz
Alpine Fantomface CDA-7897->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1)->woofer Focal K2P, Rodek R4100A2->STX 8" 23L@35Hz
Zmieniarka CD
Gawior, Przedlużyłem kable przy kostce i jest problem. Zmianiarka czyta płyte normalnie, ale jak włączę silnik, to ledwo słychać muzykę i jak wyjmę płytę i włoże to już wogóle nie czyta płyty. Slychać też szumy. Dzieję się to tylko na odpalonym silniku.
Zmieniarka CD
Zakłócenia. Trzeba było kupić kabel ekranowany, podłączyć ekran do ekranu w fabrycznym przewodzie a z drugiej strony we właściwe miejsce we wtyczce. Jeśli fabryczny przewód nie miał ekranu to ekran z kabla podpiąć do obudowy zmieniarki.
Re: Zmieniarka CD
Mówimy o takim odtwarzaczu cd.Jarek_NS pisze:Zakłócenia. Trzeba było kupić kabel ekranowany, podłączyć ekran do ekranu w fabrycznym przewodzie a z drugiej strony we właściwe miejsce we wtyczce. Jeśli fabryczny przewód nie miał ekranu to ekran z kabla podpiąć do obudowy zmieniarki.
Przedłużaliśmy kable przy kostce. Zwykłe kable miedziane. Do tego dosztukowaliśmy kable o takiej samej grubości. Czy długość kabla może mieć taki wpływ. Bo my ten kabel dosztukowaliśmy po tym miejscu gdzie jakby kończył się ekran.
Zmieniarka CD
Nie tyle długość co jakość kabla, a właściwie brak jego ekranowania lub złe jego podpięcie. Powoduje łapanie zakłóceń. Jakoś ori zmieniarki z bagażnika działają. Bo mają kabel w ekranie który izoluje zakłócenia.