RCD 300 Passat
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
RCD 300 Passat
Witam
Mam następujące pytanie do bardziej ogarniętych kolegów w temacie otóż mam szansę kupić po dobrej cenie radio Pioneer 940BT na gwarancji.
Tylko taki jest myk że muszę kupić radio w zamian tj RCD300 + dopłata.
Moje pytanie brzmi czy radio RCD 300 do passata podejdzie bez problemu ? tzn dokładnie chodzi mi o to czy nie będzie problemu np z parktronikiem bo widziałem że passat ma podłączone pod Pioneera czujniki i ma wizualizacje na ekranie tego radia. Czy może jakieś inne niespodzianki czekają ;/
Chyba że jest to Plug&Play to spoko
Mam następujące pytanie do bardziej ogarniętych kolegów w temacie otóż mam szansę kupić po dobrej cenie radio Pioneer 940BT na gwarancji.
Tylko taki jest myk że muszę kupić radio w zamian tj RCD300 + dopłata.
Moje pytanie brzmi czy radio RCD 300 do passata podejdzie bez problemu ? tzn dokładnie chodzi mi o to czy nie będzie problemu np z parktronikiem bo widziałem że passat ma podłączone pod Pioneera czujniki i ma wizualizacje na ekranie tego radia. Czy może jakieś inne niespodzianki czekają ;/
Chyba że jest to Plug&Play to spoko
RCD 300 Passat
A który rok passata? czujniki ori? czy dokładane?
Na wstępie mogę ci powiedzieć że RCD300 nie obsługuje wizualizacji PDC. Takie coś ma RCD310.
Na wstępie mogę ci powiedzieć że RCD300 nie obsługuje wizualizacji PDC. Takie coś ma RCD310.
Re: RCD 300 Passat
Jarek_NS pisze:A który rok passata? czujniki ori? czy dokładane?
Passat B6 2010 rok czujniki ori przód + tył
RCD 300 Passat
To RCD300 się nie nadaje. Przynajmniej RCD310 lub RCD510 ewentualnie nawigacja RNS310 lub 510
Rozumiem czyli jak podepnę RCD 310 to wszystko będzie hulać ? powiedz mi jeszcze czy jakieś dodatkowe kable mam kupić czy wystarczy że odepnę kostkę ISO i standardowe podłącze do radia ?Jarek_NS pisze:To RCD300 się nie nadaje. Przynajmniej RCD310 lub RCD510 ewentualnie nawigacja RNS310 lub 510
Powiem szczerze,że RCD 300 też widziałem w passacie więc nie wiem. Wizualizacji w ostateczności być nie musi ważne że dźwięk.
Dla jasności jest to taki passat
http://pl.wikipedia.org/wiki/Volkswagen ... silber.JPG" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie twierdzę że w b6 nie było radia rcd300. Bo były. Ale w rocznika 2010 już ich nie było. Bo zastąpiły je rcd310 z wizualizacją pdc i klimy.
Trzeba będzie zdemontować przejście z iso2 na iso bo pewnie takie jest włożone pod radio.
Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka
Trzeba będzie zdemontować przejście z iso2 na iso bo pewnie takie jest włożone pod radio.
Rozumiem czyli jeżeli RCD 300 to tam trzeba zdemontować przejście ISO 2 (rozumiem że żadnych przejściówek kupować nie muszę ?)Jarek_NS pisze:Nie twierdzę że w b6 nie było radia rcd300. Bo były. Ale w rocznika 2010 już ich nie było. Bo zastąpiły je rcd310 z wizualizacją pdc i klimy.
Jeżeli natomiast RCD 310 to plug & play ?
RCD 300 Passat
Źle rozumiesz. Radia firmowe mają złącza iso radia fabryczne w passacie b6 iso2. Dlatego musiała tam być zamontowana przejściówka którą trzeba będzie wyjąć przy rcd300/310
Nie no to tak to wiemJarek_NS pisze:Źle rozumiesz. Radia firmowe mają złącza iso radia fabryczne w passacie b6 iso2. Dlatego musiała tam być zamontowana przejściówka którą trzeba będzie wyjąć przy rcd300/310
Po wyjęciu wszystko będzie Plug & Play.
Ok a kojarzysz może gdy podłącze RCD 310 to czy będę musiał podłączać vag żeby wyświetlało wizualizacje czujników ?
Ok podłączyłem wszystko działa ok ale jest małe ale otóż w tym samochodzie zamontowany jest system Bluetooth VW Touch PanelJarek_NS pisze:Zależy z jakiego auta wyjete będzie radio i co będzie miało zakodowane.
Zestaw łączy się z telefonem wykonuje połączenia natomiast rozmówca mnie nie słyszy i teraz pytanie gdzie podłączyć mikrofon z tyłu została wtyczka mikrofonu ale w radiu takiego wejścia nie ma ;/
Bo ori mikrofon z lampki jest podłączony do modułu zestawu a nie radia.
Ok czyli teraz co musiałbym zrobić i gdzie to wpiąć żeby hulałoJarek_NS pisze:Bo ori mikrofon z lampki jest podłączony do modułu zestawu a nie radia.
RCD 300 Passat
Xandar czytać nie umiesz czy co? przecież napisałem że do zestawu głośnomówiącego, mam przyjechać do ciebie wyjąć ci radio, zdemontować schowek i poszukać modułu???