Jakie zwrotnice do glośników helix DB 62.1.?
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Witam...okazyjnie kupilem zestaw głośnikow helix z tym że bez zwrotnic. nie mogę znależć żadnej oferty z takimi zwrotkami...i teraz pytanie czy jest możliwość podpasowania innych zwrotnic o takich samych parametrach.? np.powerbass ? albo może ktoś już przerabial taki temat i jest w stanie powiedziec jakie zwrotnice brac pod uwage.?
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1221629.html" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Forum Master
- Kontakt:
Re: Jakie zwrotnice do glośników helix DB 62.1.?
O takich samych parametrach raczej zapomnij. Zagra pod każdą inną zwrotnicą, ale czy dobrze ? Toto lotek, choć to żadna rewelacja nie jest, więc jakoś zagra i tweetera nie spalisz. Mam jakieś Phonocar w szafce z podziałem na 3,2 kHz jak coś.
Wyczytałem że zwrotnice od helixow mają podział 5kHz. Moze szukac z takim podzialem.?
Po co szukać zwrotek? Kupujesz za kilkanaście zł w sumie 2x kondensator foliowy 3,3uF , 2x rezystor ceramiczny 2,2 Ohma i 2x cewkę 330uH i łączysz jak na tym rysunku od Łukasza na elektrodzie.pl i gotowe .