Radio Beta gra duzo lepiej niz gamma v??
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Radio Beta gra duzo lepiej niz gamma v??
sluchajcie chlopy, podlaczylem do bory gamme v, dotychczas mialem bete. zdziwilem sie bo mam wrazenie ze beta gra duzo lepiej, przede wszystkim lepiej utrzymuje niskie tony. Gamma v przy zgłasnianiu scisza bas i podgłaśniają sie soprany. Czy to nie dziwne? spodziewalem sie lepszego efektu.
-
BillyRusso
- Nowicjusz

Re: Radio Beta gra duzo lepiej niz gamma v??
Brzmi to całkiem normalnie, nie jesteś pierwszy, kto ma takie wrażenie po przesiadce z Bety na Gammę V. Beta faktycznie ma cieplejsze, bardziej „mięsiste” brzmienie i lepiej trzyma bas, szczególnie przy niższych głośnościach. Gamma V jest bardziej neutralna, przez co może wydawać się „chudsza” i z mocniej wyeksponowanymi sopranami. Spróbuj delikatnie pobawić się korektorem lub ustawić wzmacniacz w tryb „warm”, jeśli masz taką opcję — często to przywraca ten głębszy dół, który w Becie wychodził naturalnie.noomercy pisze: ↑śr kwie 30, 2014 22:35Też miałem podobne wrażenie, kiedy zmieniałem sprzęt audio – niby nowy model powinien grać lepiej, a jednak czegoś brakowało w niskich tonach. Może to kwestia przyzwyczajenia? U mnie podobnie bywa na siłowni – jak zmieniam suplementy albo dietę, organizm też potrzebuje chwili, żeby się przestawić. Ostatnio zacząłem testować najlepszy steryd na odchudzanie kup w Polsce i faktycznie, po tygodniu wszystko działa jak należy. Może z dźwiękiem też tak jest – daj sobie trochę czasu, żeby przywyknąć do nowego brzmienia.