Wybór radia do MK4 - Pioneer
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Witam.
Chciałbym zakupić jakiegoś pionka do swojego Gofra.
Wolę używkę i kilkuletnie radio, za to ciut z wyższej półki. Nie potrzebuję bajerów, wodotrysków, usb itp.
Audio w aucie na przodzie seria, w bagażniku sub JBLa, wleci niedługo wzmak i dobre kable.
Interesuje mnie również zastosowanie pilota z opaską zaciskową na kierownicę by umilić sobie jazdę autem.
Na którego pionka postawić? Wszystkie używki cenowo wychodzą 200-300 zł.
Pioneer:
DEH-6800MP - kolor podświetlenia chyba idealnie do mk4.
DEH-7600MP
DEH-8600MP - kolorowy ekran.
Czy większy numer radia naprawdę oznacza wyższy/lepszy model czy to tylko pic na wodę?
Interesowałem się również DEH-8400BT i DEH-9400MP, ale to wydatek 400-500 zł.
Chciałbym zakupić jakiegoś pionka do swojego Gofra.
Wolę używkę i kilkuletnie radio, za to ciut z wyższej półki. Nie potrzebuję bajerów, wodotrysków, usb itp.
Audio w aucie na przodzie seria, w bagażniku sub JBLa, wleci niedługo wzmak i dobre kable.
Interesuje mnie również zastosowanie pilota z opaską zaciskową na kierownicę by umilić sobie jazdę autem.
Na którego pionka postawić? Wszystkie używki cenowo wychodzą 200-300 zł.
Pioneer:
DEH-6800MP - kolor podświetlenia chyba idealnie do mk4.
DEH-7600MP
DEH-8600MP - kolorowy ekran.
Czy większy numer radia naprawdę oznacza wyższy/lepszy model czy to tylko pic na wodę?
Interesowałem się również DEH-8400BT i DEH-9400MP, ale to wydatek 400-500 zł.
GTB...
Kup Alpinę 9833/9853 i baw się świetnym graniem i multum możliwości konfiguracji.
DEH-8400BT miałem i nie polecam, ogólnie logika obsługi nowych modeli pionka jest dla mnie mało czytelna, szczególnie rezygnacja z przycisków wyboru stacji. Zdecydowanie wolę stare Alpine CDA. Jedyny plus to dobry zestaw głośnomówiący.
Szczególnie że dźwięk jest też bardziej stonowanym, pioneer ma bardziej i podkręcony dół ale mniej wyraźną górę, idzie to ogarnąć odpowiednimi głośnikami, ale wolę przejrzystość Alpine.
Szczególnie że dźwięk jest też bardziej stonowanym, pioneer ma bardziej i podkręcony dół ale mniej wyraźną górę, idzie to ogarnąć odpowiednimi głośnikami, ale wolę przejrzystość Alpine.
Re: Wybór radia do MK4 - Pioneer
Ja mam w swoim Pioneer FH-X700BT. Stosunek ceny do jakości idealny. Czyta prawie wszystkie formaty , posiada wyjście na suba z regulacją odcięcia , kolory podświetlania możesz ustawić sobie jakie chcesz , oddzielnie przyciski oraz oddzielnie wyświetlacz. Jeśli nie jesteś jakimś audiofilem to w zupełności Ci wystarczy.
Re: Wybór radia do MK4 - Pioneer
A plastik z którego jest wykonane to ten sam który używają do chińskich zabawek za mniej niż 10pln
Druga sprawa to to śmigło przy pokrętle. Kto wymyśla takie badziewie?
Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka
Druga sprawa to to śmigło przy pokrętle. Kto wymyśla takie badziewie?
Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka
Zakupiłem Pioneer deh-7700mp, stary model ale jary, bardzo dobra jakość dźwięku.
GTB...