jaka zabudowe do mk2??
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
jaka zabudowe do mk2??
No wiec wreszcie doczekalem sie jakies bassu w swoim golfiku. Nie jest to rewelacja ale zawsze cos. Niestety poki co na nic bardziej konkretnego kasy nie mam . Choc na to co jest nie narzekam 1 pionek taki jak na focie w 16 litrowej skrzyni z BR daje rade, drugi lezy na polce narazie i odpoczywa. Ale przejde do konkretow, a mianowicie chce zrobic jakas fajna zabudowe w bagazniku na te 2 glosniczki i piecyk. Glosniki maja po 20cm. Myslalem nad zabudowaniem glownikow w miejscach za lampami po 2 stronach a wzmaka dac na siedzenie. Chodzi mi o to zeby gralo to dobrze a nie zajmowalo zbyt wiele miejsca. Dlatego prosil bym o jkaies propozycje. Fotki wzmaka i glosnika daja ponizej. Z gory dzieki.
Pzdr.
Pzdr.
Kubus20, a tyl jak zrobic? Calosc z zywicy? Czytalem wlasnie ze to dosc droga zabudowa i bardzo czasochlonna , a ja nigdy z zywica nie mialem do czynienia fakt troche mi pomoze ojciec i kuzyn ktory tez u sibie robi zabudowe w A6. A jak z wymiana zarowki w razie czego? Trzeba przod jakis zrobic do demontazu. Chcialbym z tym wszytskim zdazyc do VWmanii co by przyjechac juz z ladna zabudowa. Ja tez myslalem zeby zrobic 2 skrzynki na kazdy glosnik ale osobne i postawic na oparcie siedzenia zeby miedzy nimi byl odstep i tam wzmaka wpasowac lub wlasnie w podloge. Tylko ze juz miejsca by bylo mniej
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
Zabudowujac suby w boczkach strcisz mało miejsca w bagazniku.
Stawiajac je przy tylnym oparciu, a pomiędzy nimi wzmak też bedzie fajnie tylko miejsce w bagazniku sie zmniejszy.
Co do zabudowy, to jak najwiecej staraj sie zrobic z mdfu. Tyl skrzyni wyprofilowany z laminatu, a front i cześciowo boki z MDF'u. Wszystkie pozostałe ścianki z mdfu.
Jezeli chodzi o zywice, maty itd, to ja Ci niepowiem czy jest to kosztowne, bo mam to za darmo i nigdy sie nie orientowalem jakie sa ceny.
Ale moge powiedzieć, że jest z tym trochę roboty.
Stawiajac je przy tylnym oparciu, a pomiędzy nimi wzmak też bedzie fajnie tylko miejsce w bagazniku sie zmniejszy.
Co do zabudowy, to jak najwiecej staraj sie zrobic z mdfu. Tyl skrzyni wyprofilowany z laminatu, a front i cześciowo boki z MDF'u. Wszystkie pozostałe ścianki z mdfu.
Jezeli chodzi o zywice, maty itd, to ja Ci niepowiem czy jest to kosztowne, bo mam to za darmo i nigdy sie nie orientowalem jakie sa ceny.
Ale moge powiedzieć, że jest z tym trochę roboty.
Musisz zrobić skrzynię tak, żeby łatwo było ją wyciągnąć w razie czego.gniochu pisze:A jak z wymiana zarowki w razie czego?
- GRZANA
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
kubus a co sadzis o wzmaku gniocha? Bo ma taki do kupienia za 50zl i nie wiem czy to nie bedzie zmarnowanie tych 50zl....
[b][url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2116873#2116873]MÓJ MKII ABF[/url] 149,0KM@6234,0rpm 183,6Nm@4411,0rpm :) - nowe foty, nowe mody str.23
SPRZEDAM SKRZYNIE CDA OD ABFa - 667069878[/b]
SPRZEDAM SKRZYNIE CDA OD ABFa - 667069878[/b]
tez mialem do kupienia za 50zł ale cos w sordku mial kombinowane tzn. lutowane cos bylo i jakby popalone sciezkiKubus20, ja sluchalem buszmenow i jak na moje ucho gra o wiele lepiej....grzana997 pisze:kubus a co sadzis o wzmaku gniocha? Bo ma taki do kupienia za 50zl i nie wiem czy to nie bedzie zmarnowanie tych 50zl...
chodzi o glosniki? Jesli tak to narazie nie mam kasy, dla mnie poki co wystarczaja fabryczne wysokotonowki w podszybi, lecz denerwuja niby midbassy w drzwiach bo nieraz popierduja, ale narazie niestety nie mam na inne kasy. Pozniej pewnie bedzie jakis zestaw osdeparowany, mysle nad PowerBass'em ale sie zobaczy jak gotowka przyplynie. Teraz mam inne wydatki.no to gsniochu cos ci tam juz brzeczy:) Planujesz jakies mody na przodzie??