[MK3] Upgrade V2 zestawu na wyzsza klase :)

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

xlineage
Mały gagatek
Mały gagatek

[MK3] Upgrade V2 zestawu na wyzsza klase :)

Post autor: xlineage » pn mar 10, 2014 17:39

Witam

Słowem wstepu, dzieki wam pare lat temu "nadszarpnalem" budzet na car audio i pokupowalem uzywki lepszej jakosci, z czego teraz sie ciesze. :hmm:

Jednak apetyt rosnie w miare jedzenia, wiec moj obecny zestaw wyglada tak:
radio: Alpine 9812rb (klasyk)
woofery/tweerery/zwrotnice: Helix dark blue 62.1 (bo wstepnie graly pod samym radiem, pozniej zdecydowalem sie na suba i wzmaka)
sub: JL AUDIO 12W1V2
wzmacniacz: sony xm-5540 niestety bez F, bo nie dalem rady wtedy dostac. (aczkolwiek HPF w alpine na 120/160 gdy glosniej i bylo ok).

kable glosnikowe 2.5mm , do sub'a 4mm
lewym progiem zasilajacy, srodkiem ida chinche i glosnikowe prawym progiem, masa w bagazniku na srubce kola zapasowego.

Teraz planuje go polepszyc, i mam kilka pytan do expertow a mianowicie:
2) Tweetery dac w slupkach, gdzies w 1/2 dlugosci, widzialem kiedys taki post forum ,ale to bylo te pare lat wstecz, niby lepsze niz w trojkatach ? (obecnie mam w podszybiu)
3) radio pewnie zostanie, bo niby na co moglbym sie przerzucic? (wczesniej celowalem w alpine tylko ze model czerwonym podswietleniem, rzecz estetyki, aczkolwiek tylko RB zostal)
4) Wlasnie co na przod, Dalej kroluje morel tempo 6? czy tam dls r6a [ps slyszalem ze wyszla 2 wersja, i ta 1 ciezko dostac], w taka polke bym celowal, aczkolwiek moze wyszlo cos godnego uwagi w ostatnich latach?
4a) Slyszalem ze ludzie mieszaja woofery jakies/ tweetery jakies/ zwrotnice jeszcze? przykladowy zestaw?
5) jaki sub? skrzynia zamknieta, glownie szybkie kawalki, MAX polowa szerokosci bagaznika Mam jak pisalem JL AUDIO 12W1V2 150RMS, brakuje troche, ladnie gra nie powiem, rozgladalem sie troche, kiedys byl M-technik w modzie,
co sadzicie:
5a) o pb s10/s12
5b) hertz es 250/300
5c) rainbow hammer 10,12
5d) cos innego? czy moze jl audio zostaje? jestem nastawiony na jakos brzmienia, temu kiedys jl audio wzialem.
6)ok takie planuje glosniki na przod i suba, teraz jakie wzmacniacze?
6a)1 wzmaczniacz czy 2 wzmacniacze? sony ten co mam mam 110W RMS w mostku, jl audio napedzi, ale jakbym dal mocniejszy sub?
6b) jakie?, acha tym razem z filtrami

dodane:
7) Czy warto wstawiac jakies glosniki w tylne drzwii?? Mam tam akurat puste miejsca. Mi akurat to nie przeszkadza z przodu, ja slysze ok, jednak jak sie jedzie z tylu jako pasazer, to przy tym zestawie, to glownie BASS zaglusza scene z przodu:) a tweetery gina gdzies przy przednim fotelu, a siedzac na przodzie jest idealnie, tak twierdza pasazerowie z tylu [tweetery w podszybiu]

acha zaznaczam, ze pewnie bym celowal w uzywki, bo jak patrze warto, poniewaz ceny utrzymuja sie na tym samym poziome co pare lat wstecz.

auto: GOLF III

Seryjne turbo w golfie 1.5bar :shock: https://www.youtube.com/watch?v=kON0mvrMuVY

Takie tam tornado na plazy :D :D :D
https://www.youtube.com/watch?v=KHuQvYVQTXk

Zablokowany

Wróć do „Car Audio”