RNS MCD nie startuje
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
RNS MCD nie startuje
Jakiś czas temu dostałem od znajomego radyjko RNS MCD, ale jak się okazało - było bez kodu. Po podłączeniu włączało się normalnie, ale prosiło o kod. Elektronicy w mieście chcieli jakieś chore sumy za wyciągnięcie tego kodu z pamięci, więc sobie odpuściłem. Ostatnio znów mnie naszło, żeby zamontować radyjko, ponieważ udało się dostać kod. I tutaj zaczęły się schody...
Po podłączeniu, radyjko nie wstaje. Podświetlenie przycisków działa. Po zamknięciu auta miga czerwona dioda. Natomiast za żadne skarby nie udaje się go włączyć. Pomyślałem, że może radyjko gryzie się z modułem komfortu, ponieważ po podłączeniu starego radia - zapytało o kod.
Jakiś pomysł, dlaczego MCD nie chce startować?
Po podłączeniu, radyjko nie wstaje. Podświetlenie przycisków działa. Po zamknięciu auta miga czerwona dioda. Natomiast za żadne skarby nie udaje się go włączyć. Pomyślałem, że może radyjko gryzie się z modułem komfortu, ponieważ po podłączeniu starego radia - zapytało o kod.
Jakiś pomysł, dlaczego MCD nie chce startować?
Kupię: Wkład dojazdówki 18"
Sprzedam: 3SDM 0.01 18" 5x100 8,5J i 9,5J + Nexen N'Fera SU1
MK4 GTI TDI -> Mój szaraczek
Re: RNS MCD nie startuje
Zadziała jak podasz 12v na pin safe. A najprościej to kup adapter do nawigacji mcd z tą dodatkową wąską kostką
Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka
Dzięki bardzo za odpowiedź. Adapter zamówiony, zobaczymy czy zadziała.
Swoją drogą zastanawia mnie jedno - dlaczego rok temu radyjko odpaliło, skoro tej wiązki dodatkowej nie miałem?
Swoją drogą zastanawia mnie jedno - dlaczego rok temu radyjko odpaliło, skoro tej wiązki dodatkowej nie miałem?
Niestety adapter nic tutaj nie pomógł... Radyjko nadal nie chce się włączyć.
Jakieś inne pomysły?
Jakieś inne pomysły?
A.sprawdzałeś wszystkie zasilania?
Wygląda tak jak by brakowało ci.jednego plusa
Wygląda tak jak by brakowało ci.jednego plusa
Po rozłożeniu radia na części pierwsze, okazało się, że lewa gałka była rozłączona. Po podpięciu radyjko startuje, niestety nadal nie mam poprawnego kodu
Nie wiem, czy ten adapter rzeczywiście jest tak potrzebny, ponieważ zasilanie na pin SAFE mam w kostce i bez tego adaptera wstaje tak samo.
Mam nadzieję, że uda mi się dostać poprawny pin, bo w innym wypadku spędzę miesiące, zanim trafię na właściwy
Nie wiem, czy ten adapter rzeczywiście jest tak potrzebny, ponieważ zasilanie na pin SAFE mam w kostce i bez tego adaptera wstaje tak samo.
Mam nadzieję, że uda mi się dostać poprawny pin, bo w innym wypadku spędzę miesiące, zanim trafię na właściwy
Adapter podaje sygnały do trzeciej kostki potrzebnej do nawigacji