Dylemat Kenwood KDC-BT92SD vs Pioneer DEH- 80PRS

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Awatar użytkownika
krystek21
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: krystek21 » śr lut 12, 2014 00:01

Jak w temacie. Po dniach siedzenia na forach car audio i czytaniu setek postów zostały wybrane te dwa modele. Obie jednostki grają dobrze, nie ostrzą góry, mają DSP, USB.
Koszt Kenwooda to granice 800 zł, natomiast Pioneera 1200 zł. Jestem osobiście za Pionkiem lecz 400 zł drogą nie chodzi i nóż starczy mi Kenio.

W przyszłości planuje zmianę obecnych głośników na odseparowane (dokładnie nie jestem teraz zdecydowany) + skrzynia ok 250 RMS do bagażnika.

Teraz podstawowe pytanie: czy będąc laikiem w DSP i innych ustawieniach poradzę sobie z rozbudowanym Pioneerem? Czy może lepiej wybrać Kenwooda bo jest prostszy w ustawieniu?

bogib184
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Re: Dylemat Kenwood KDC-BT92SD vs Pioneer DEH- 80PRS

Post autor: bogib184 » śr lut 12, 2014 02:50

A to Kenwood nie ma DSP? Ma, takie jak Pioneer, mnostwo ustawien, ubozsze jedynie o zwrotke aktywna. Jestes za Pionkiem, a to zabrzmialo jak “kup Alpine, bedziesz zadowolony“, czyli brak argumentow “dlaczego“... Jezeli sluchasz duzo radia, muzyki z nieoryginalnych plyt, sprasowanych w mp3, to nie wykorzystasz potencjalu zadnego z nich nawet w polowie

Awatar użytkownika
krystek21
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: krystek21 » śr lut 12, 2014 10:06

To wiem dlatego Pionek mi bardziej pochodzi bo czyta wav po usb a Kenio tylko wma... Biorę Pionka i tyle ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”