Problem z antena wewnetrzna.
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Witam
Kupile taka antene http://allegro.pl/show_item.php?item=37 ... d00be2ff62" onclick="window.open(this.href);return false; poniewaz moja fabryczna rozpadla sie.
W tej wewnetrznej musze podpiac gdzies kabelek do Zasilania/wzmacniacza, nie wiem co to jest i kabelek ktory . Na antenie jest dioda ktora oczywisice bez zasilania sie nie swieci. Antena nawet calkiem spoko zbiera stacje, ale mysle ze z zasilaniem poradzilaby sobie duzo lepiej. Ten kabelek do zasilania nie ma zadnej wtyczki, nie ma zadnego zakonczenia tylko poprostu jest zwyklym kablem. W ktorym miejscu na kostce trzeba to podpiac?
Tak wyglada to mniej wiecej
Kupile taka antene http://allegro.pl/show_item.php?item=37 ... d00be2ff62" onclick="window.open(this.href);return false; poniewaz moja fabryczna rozpadla sie.
W tej wewnetrznej musze podpiac gdzies kabelek do Zasilania/wzmacniacza, nie wiem co to jest i kabelek ktory . Na antenie jest dioda ktora oczywisice bez zasilania sie nie swieci. Antena nawet calkiem spoko zbiera stacje, ale mysle ze z zasilaniem poradzilaby sobie duzo lepiej. Ten kabelek do zasilania nie ma zadnej wtyczki, nie ma zadnego zakonczenia tylko poprostu jest zwyklym kablem. W ktorym miejscu na kostce trzeba to podpiac?
Tak wyglada to mniej wiecej
Lipcio, wydaje mi się, że ten kabel z zakończeniem do masy, a ten "dziwny kabel" do niebieskiego kabla w kostce radia, żeby włączało CI wzmocnienie sygnału tylko jak włącza się radio.
Damian, w jaki sposob moge uziemic ten kabel z zakonczeniem? Nie moge go podpiac do karoseri. Czy jesli wsadze tam srobke to to zadziala?:D I ten "dziwny kabel" w jaki sposob podpiac do niebieskiego kabla? Kable podpiete sa do kostki ale zeby kabel do kabla ?:D Sory za glupie pytania ale jeestem tumaen jesli chodzi o takie rzeczy
Lipcio, co do masy to szukasz, gdzie ją możesz przykręcić, no a kable w kostce "zarabiasz" lutujesz albo skręcasz owijasz jakąś izolacją albo termokurczem i bangla
Czyli odpinam niebieski kabel z kostki radia, skrecam z tym od anteny tak?
Lipcio, nie odpinasz kabla tylko podłączasz ten od anteny do niebieskiego kabla w kostce ISO przy radiu i tyle.