Co wybrać ?
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Co wybrać ?
Pewnie już troche było , ale opisze swoją koncepcje .
Chce wrzucić jakiegoś Sub-a do bagaznika , i zastanawiam się nad wyborem hertz-a ES 250 albo wcc orion 124s bądź ewentualnie coś z jbl .
Poradzcie co lepiej włorzyć do kwoty 500 zł razem z skrzynią już .
No i jakim wzmakiem ewentualnie trzeba będzie to zasilić , myślałem o jakiś 200 - 250 W w RMS-ie ,
Czekam na rady
Acha , dodam ze na przodzie mam Hertz-e ESK-165 i zastanawiam się czy je tez podpiąć pod wzmacniaczy czy starczy wzmachol tylko na sub-a .
Chce wrzucić jakiegoś Sub-a do bagaznika , i zastanawiam się nad wyborem hertz-a ES 250 albo wcc orion 124s bądź ewentualnie coś z jbl .
Poradzcie co lepiej włorzyć do kwoty 500 zł razem z skrzynią już .
No i jakim wzmakiem ewentualnie trzeba będzie to zasilić , myślałem o jakiś 200 - 250 W w RMS-ie ,
Czekam na rady
Acha , dodam ze na przodzie mam Hertz-e ESK-165 i zastanawiam się czy je tez podpiąć pod wzmacniaczy czy starczy wzmachol tylko na sub-a .
Ostatnio zmieniony ndz cze 25, 2006 23:22 przez marceliii, łącznie zmieniany 1 raz.
No cóż , na sprzedaż
:(
No ma 200 Rms , i polecają go ludzie którzy wygrywaja zawody w polsce car audio .
Ja tam się wogóle nie znam , ale myśle czy lepiej kupić takiego WCC czy za tą samą cene np. 2x20 stx jakieś , w sumie to słucham różnej muzy , ale nei chce żeby mi się dźwięk zlewał jak sobie puszcze ramstaina .
I dalej nie wiem co robić z tym esk , podłączyć je czy nie pod wzmachol ?
Ja tam się wogóle nie znam , ale myśle czy lepiej kupić takiego WCC czy za tą samą cene np. 2x20 stx jakieś , w sumie to słucham różnej muzy , ale nei chce żeby mi się dźwięk zlewał jak sobie puszcze ramstaina .
I dalej nie wiem co robić z tym esk , podłączyć je czy nie pod wzmachol ?
No cóż , na sprzedaż
- GRZANA
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
A nie myslales moze w takim wypadku o 4kanalowym Monacorze? Za 400zl okolo jest taki tylko juz nie pamietam modelu.... Podpialbys przod i pod zmostkowany kanal suba... W sumie Orion jest bardzo dobra firma i wlcale nie dziwie sie ze polecaja go ludzie ktorzy sie znaja ale nie wiedzialem jak jest konkretnie z tym modelem ktory chcesz kupic... Mowiac o STX myslalem ze szukasz taniego rozwiazania....
pzdr
Popieram w 100%Łuki pisze:napewno Orion lepszy niż Hertz i JBL
pzdr
[b][url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2116873#2116873]MÓJ MKII ABF[/url] 149,0KM@6234,0rpm 183,6Nm@4411,0rpm :) - nowe foty, nowe mody str.23
SPRZEDAM SKRZYNIE CDA OD ABFa - 667069878[/b]
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
marceliii, z tych głośników które podałeś spróbuj tego oriona i podłącz go pod Monacora HPB-604. Głośnik masz za 320zł na allegro, a wzmak za 400zł i podepniesz przód i suba.
A ten Monacor naprawdę ma niezły zapas mocy, uwierz mam go u siebie. Na przód masz 75W RMS na kanał i napewno to wystarczy.
A na suba mmasz w mostku dokładnie 200W RMS'u i spokojnie taka moc zatrzęsie tym Orionem.
Więc jednym zdaniem ten wzmacniacz to sprawdzone rozwiązanie. U mnie z przodem PB CK6 robi co chce . nie jedna osoba przy dobrze zrobionym przodzie i tym wzmaku nie potrzebowałaby suba.
Co do głośnika to proponowałbym sprawdzić też PB 1054, którego masz tu: http://www.essa.com.pl/oferta/index.php ... 80&pid=946
Lb od razu z porządną skrzynią, która jest tu: http://www.essa.com.pl/oferta/index.php ... 81&kid=181
A ten Monacor naprawdę ma niezły zapas mocy, uwierz mam go u siebie. Na przód masz 75W RMS na kanał i napewno to wystarczy.
A na suba mmasz w mostku dokładnie 200W RMS'u i spokojnie taka moc zatrzęsie tym Orionem.
Więc jednym zdaniem ten wzmacniacz to sprawdzone rozwiązanie. U mnie z przodem PB CK6 robi co chce . nie jedna osoba przy dobrze zrobionym przodzie i tym wzmaku nie potrzebowałaby suba.
Co do głośnika to proponowałbym sprawdzić też PB 1054, którego masz tu: http://www.essa.com.pl/oferta/index.php ... 80&pid=946
Lb od razu z porządną skrzynią, która jest tu: http://www.essa.com.pl/oferta/index.php ... 81&kid=181
No ok , teraz kwestia czy lepiej kupić tego 10 calowego czy tego 12 calowego ?
Myśle że ten 10 calowy będzie bardziej dynamiczny , będzie nieco mniej schodził niż 12 calowy , ale liczy się dynamika .
Kolejny pytanie czy lepeij obudowa zamknięta czy wentylowana ?
No jeśli chodzi o podłączenie przodu , to w sumiem nie wiem czy będzie mi to potrzebne , bo nie chce żeby mi potem szyba drżała albo cosik , ale w sumie nie wiem .
O tym monacorze już myślałem .
Wiem że nei wezme ani jbl ani hertza , ale słyszałem dużo opini że ten stx ap300 gra prawie tak samo dobrze jak ten orion , i zastanawiam się po co przepłacać ?
Myśle że ten 10 calowy będzie bardziej dynamiczny , będzie nieco mniej schodził niż 12 calowy , ale liczy się dynamika .
Kolejny pytanie czy lepeij obudowa zamknięta czy wentylowana ?
No jeśli chodzi o podłączenie przodu , to w sumiem nie wiem czy będzie mi to potrzebne , bo nie chce żeby mi potem szyba drżała albo cosik , ale w sumie nie wiem .
O tym monacorze już myślałem .
Wiem że nei wezme ani jbl ani hertza , ale słyszałem dużo opini że ten stx ap300 gra prawie tak samo dobrze jak ten orion , i zastanawiam się po co przepłacać ?
No cóż , na sprzedaż
- GRZANA
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
W sumie STX jest sprawdzony a Orion to renomowana firma... Chociaz ten glosnik to raczej z nizszej polki ale dorownuje niejednemu z wyzszej innych firm.... Kumpel ma Oriona (pisalem o nim w poscie o naglosnieniu Toledo) i naprawde jest extra.... Mysle ze dobrym rozwiazaniem bedzie kupienie wzmaka Monacora glosnika Oriona 12cali... Zrobisz go w zamknietej obudowie i bedziesz mial i dynamicznie i niezly basik (kumpel ma BR przy tym Orionie i bardzo meczacy jest ten bas bo na tylnim fotelu przy zejsciach z ust nie wydobywa sie dzwiek ) Moim skromnym zdaniem to bedzie doskonale rozwiazanie... No i oczywiscie przod pod wzmaka....
pzdr
pzdr
[b][url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2116873#2116873]MÓJ MKII ABF[/url] 149,0KM@6234,0rpm 183,6Nm@4411,0rpm :) - nowe foty, nowe mody str.23
- GRZANA
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Przepraszam nie zauwazylem tego o rammsteinie. Bo do lupania to 12 cali byloby wspaniale bo moglbys naglosnic cala okolice przy okazji 10 cali bedzie lux w zamknietej obudowie... A moze by tak zaszalec i 2 STX po 10cali? Tylko ze wtedy to przod gralby bez wzmaka... Albo 2 wzmacniacze...
pzdr
pzdr
Dwa stx po 10 cali to pewnie by mi bagażnik się rozleciał , a też po co na przód wzmak przy takim subie , w sumie to za głośno też nie lubie słuchac , lubie cicho i czyst , z tym że teraz mi troszke bassu brakuje .
Zastanawiam się jaki byłby efekt jakbym sam wzmacniacz dał na przód bez sub-a , może by mi to starczyło ?
Zastanawiam się jaki byłby efekt jakbym sam wzmacniacz dał na przód bez sub-a , może by mi to starczyło ?
No cóż , na sprzedaż