Subwoofer kina domowego
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- przemek1259
- Ma gadane
Subwoofer kina domowego
Witam, wdziałem ostatnio u znajomego mojego kumpla, że miał podłączony subwoofer w aucie od kina domowego, tak się składa, że ja też mam taki subwoofer i mam pytanie, czy da się go podłączyć do auta? Ma on wyjście (wtyczkę) na zwykłe gniazdko. Może jakoś przerobić? Dałoby się coś z tego wykombinować?
Dzięki
Dzięki
Subwoofer kina domowego
przemek1259, jeżeli nie jest zasilany przez 230v to się da, ale uwierz - pożytku z tego żadnego. Poczytaj FAQ, a wiele się dowiesz.
Subwoofer kina domowego
Ja mam u siebie subik od kina domowego. Sub pasywny i o impedancji 6 ohmow. Pikenie smiga. Nie ma duzej mocy ale to mi do niczego ne potrzebne. Wazne ze jest glosny i nie ma duzych znieksztalceń. Zasilam go wzmakiem dobrym w mostku oczewiscie.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
Subwoofer kina domowego
przemek1259 pisze:wdziałem ostatnio u znajomego mojego kumpla, że miał podłączony subwoofer w aucie od kina domowego, tak się składa, że ja też mam taki subwoofer i mam pytanie, czy da się go podłączyć do auta?
Jedź do niego i po sprawie .
- przemek1259
- Ma gadane
Subwoofer kina domowego
Nie mogę do niego jechać ponieważ jest za granicą właśnie... Mam zasilanie właśnie 230v więc nic z tego nie będzie tak? Nie chodzi tutaj o jakiś nie wiadomo jaki bas, chodzi o to, żeby było trochę przyjemniej słuchać muzyki
- przemek1259
- Ma gadane
Subwoofer kina domowego
ok czyli się nie da . Żeby nie zakładać oddzielnego posta, co może być z moim radiem że jak nie jest odpalone auto to jak słucham muzyki to przerywa tak co kilka-kilkanaście sekund tak jak by na 1 sekundę brakowało prądu i znów gra?
Subwoofer kina domowego
jesli odlaczysz wzmacniacz od glosnika i podlaczysz kabelki i wyprowadzisz je na zewnatrz to mozesz sobie potem ten sub uzywac jako pasywny a to czy w domu czy w samochodzie to nie istotne. Mozesz tez pokusic sie o zaszczepienie jkaiejs przetwornicy od innego wzmacniacza albo ktos ci zmodzi- jakis elektronik albo sam polutujesz z jakiegos kitu z AVT i masz juz sub ze wzmakiem na 12V.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to