Witam
zestaw uzywany
-Głośnik Powerbass S-12 30cm zabudowany w Skrzyni Ciśnieniowej-zamkniętej
-Wzmacniacz JBL GTO 75.2
- kable firmy Hollywood Energetic CCA-24 z miedzi beztlenowej
ile moze to byc warte ?
jesli ktos miał doczynienia z tym sprzetem prosił bym o opinie, poniewaz planuje zakup
Prosze o wycene zestawu
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
-
- Forum Master
- Kontakt:
Prosze o wycene zestawu
Ten wzmacniacz sie zupelnie nie nadaje do zasilenia tego suba, po prostu brak mocy.
Prosze o wycene zestawu
Słaby wzmacniacz to primo.
Po secundo, to przewody CCA z miedzi beztlenowej. Dla mnie to się gryzie i moim zdaniem to następna ściema sprzedawców !
Dla czego ? A dla tego:
CCA to skrót od "copper clad aluminium" ( aluminium miedziowane, czyli alu pokryte cienką warstwą miedzi ).
Natomiast OFC to skrót od "oxide free copper" ( miedź beztlenowa ).
Jak gdzieś opisane jest CCA z miedzi beztlenowej, czy kable CCA OFC, to zazwyczaj ściema sprzedawców, bazująca na niewiedzy i naiwności ludzi, bo nie ma kabli z "aluminiowych z miedzi beztlenowej".
Następna sprawa, to sam głośnik. Gusta są różne i wyrażam tu moje zdanie, ale nie bardzo mu do closed.
Po secundo, to przewody CCA z miedzi beztlenowej. Dla mnie to się gryzie i moim zdaniem to następna ściema sprzedawców !
Dla czego ? A dla tego:
CCA to skrót od "copper clad aluminium" ( aluminium miedziowane, czyli alu pokryte cienką warstwą miedzi ).
Natomiast OFC to skrót od "oxide free copper" ( miedź beztlenowa ).
Jak gdzieś opisane jest CCA z miedzi beztlenowej, czy kable CCA OFC, to zazwyczaj ściema sprzedawców, bazująca na niewiedzy i naiwności ludzi, bo nie ma kabli z "aluminiowych z miedzi beztlenowej".
Następna sprawa, to sam głośnik. Gusta są różne i wyrażam tu moje zdanie, ale nie bardzo mu do closed.
Moja dorożka - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=325090
Alpine Fantomface CDA-7897->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1)->woofer Focal K2P, Rodek R4100A2->STX 8" 23L@35Hz
Alpine Fantomface CDA-7897->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1)->woofer Focal K2P, Rodek R4100A2->STX 8" 23L@35Hz