Piszczenie w głośnikach przy włączonym silniku

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Awatar użytkownika
BlackDog
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: BlackDog » sob lip 27, 2013 16:32

Tak jak w temacie. Piszczy mi już od dłuższego czasu (od marca podajże). Wszystko zaczęło się od spalenia kanału suba w Sinus'ie, wzmacniacz został wymontowany i poszedł do naprawy. Jego miejsce zastąpił tymczasowo Boschmann PCH-8800FX (600w). Grało dobrze 2-4 dni, potem zaczęło piszczeć przy odpalonym silniku. Gdy zwiększę obroty silnika piszczenie staje się coraz głośniejsze (jak turbina :mrgreen: ). Od jakiegoś czasu piszczenie zmienia się w pyrczenie czego moje uszy już nie wytrzymują. Wczoraj znalazłem czas żeby wyciągnąć wszystko z samochodu, podłączyłem wszystko na zewnątrz, piszczało dalej, zmieniałem wzmacniacz, kable, nawet masowałem radio i wzmacniacz, nic to nie dało. Zamontowałem wszystko tak jak było. Dzisiaj wpadłem na pomysł żeby zmienić radio i normalnie rewolucja, nic nie piszczy. Radio to JVC KD-X50BT. Co może być przyczyną? Jak to naprawić?

Obrazek

Mój graciejo >>> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=473826" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
powalla
_
_

Post autor: powalla » sob lip 27, 2013 19:10

Masa RCA do sprawdzenia.

Awatar użytkownika
BlackDog
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: BlackDog » sob lip 27, 2013 19:15

Tak, to było to :bajer:

Obrazek

Zlutowane, sprawdzone, nie piszczy.
Problem rozwiązany. Klozet :grin:

Obrazek

Mój graciejo >>> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=473826" onclick="window.open(this.href);return false;

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”