jvc kdr 531 cicho gra w trybie fm
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
witam. mam w swoim mk4 radio jvc kdr531 + wzmak crunch mxb2200i +sub infinity 1260. problem polega na tym ze radio cicho gra w trybie fm. na usb i cd jest o wiele lepiej( suba slychac od okolo vol 10-12). natomiast gdy chce posluchac radia wszystkie glosniki graja bardzo cicho. subwoofer jest prawie nieslyszalny. dodam ze wzmak wykrecony jest na maxa i w radiu sterowanie subwooferem tez jest na maxa. w radiu wlaczony mam filtr hpf. co moze byc przyczyna w/w objawow?dodam ze jest tak od nowosci wiec watpie zeby cos sie zepsulo.pozdrawiam.
-
- Forum Master
- Kontakt:
Re: jvc kdr 531 cicho gra w trybie fm
U mnie na USB grał system głośniej i to dużo jak na CD, czy FM, więc tak pewnie musi być, tym bardziej, że na FM są bardzo okrojone z pasma utwory. Dlaczego wzmacniacz wykręciłeś na MAX wysterowanie ? To nie moc, czy głośność, a bardzo ważne pokrętło, dzięki któremu możesz za pomocą puszczonego syfu na głośniki, powoli je uśmiercić (albo i nie powoli...).
Masz tz. VOL ADJUST źle ustawiony ,tzn radio jest niejako odniesieniem , a Ty masz na bank USB I CD na +5 ustawione . Przestaw na 0 (poziom radia) i powinno być OK .