Buczenie po uruchomieniu silnika
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Buczenie po uruchomieniu silnika
Witam, mam odtwarzacz JVC KD-LH911 i tube i własnie na tubie słysze buczenie zwlaszcza po uruchomieniu silnika, tak jaby jego prace. Jak się tego pozbyc?
gdzie moge kupić taki filtr,ile może kosztować i gdzie to zamontować?Łuki pisze:prawdopodobnie kable sygnałowe masz położone obok prądowych
pradowy puść z jednej, a sygnały z drugiej, a głośnikowe najlepiej środkiem, albo załóż filtr przeciwzakłóceniowy i zobacz czy pomoże, a jeszcze inna rada to przeglądnij archiwum, bo temat był poruszany z 10 razy, jak nie 20
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
tak tylko ten filter odcina niektóre czestotliwości i jak ktoś jest fanem jakości to nie polecam,kumpel miał to samo tylko że w radiu pioneer i też mu wszyscy gadali to wina kabli sygnałowych,ale jak przełożyliśmy radia,a mamy takie same to nic nie buczało,wkącu znalazł się jeden elektronik który na miejscu od renki rozkrecił radio coś tam porobił i skasował grosze,powiedział ze koncówki chinc były przepalone czy coś takiego,ja własnie aktualnie oddałem radio do gwarancji bo mam ten sam problem,moja rada wejś jakieś radio od kumpla co ma podobną instalke do ciebie i zobaczysz czybedzie buczeć bo jesli tak to wtedy moga być kable sygnałowe a jesli nie będzie buczeć to bedzie wina radia a ewentualnie coś przy alternatoże,pozdro
Ten filtr niczego nie obcina, bo zakłada się go na kablu zasilającym radio. Służy tylko do likwidacji zniekształceń alternator-odbiornik, a nie radio-głośnik.
gienek, zrób najpierw jak napisał Łuki, może łapiesz zakłócenie gdzieś na wiązce. Poprowadź kable sygnałowe z dala od prądowych. Jak nie to próbuj z filtrem.
gienek, zrób najpierw jak napisał Łuki, może łapiesz zakłócenie gdzieś na wiązce. Poprowadź kable sygnałowe z dala od prądowych. Jak nie to próbuj z filtrem.
ex BvLin3K
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
a oten ci chodzi nie ten jestwporządku ale własnieodcina tylko zakłucenia z alternatora,ale buczenia przyczyną może być radio,ja dziś zrobiłem swe radyjko,a miałem te same objawy(buczenie i zakłucenia) a przyczyną było że na chinczach nie było masy(brak ekranu) przylutowałem nową mase i jest elegancko
[ Dodano: Sob Cze 10, 2006 09:52 ]
jak zrobisz radio to napisz co było
[ Dodano: Sob Cze 10, 2006 09:52 ]
jak zrobisz radio to napisz co było
- MrSalieri
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
A tuba jest podpieta do radia ? czy jest to tuba aktywna ?Łuki pisze:prawdopodobnie kable sygnałowe masz położone obok prądowych
pradowy puść z jednej, a sygnały z drugiej, a głośnikowe najlepiej środkiem, albo załóż filtr przeciwzakłóceniowy i zobacz czy pomoże, a jeszcze inna rada to przeglądnij archiwum, bo temat był poruszany z 10 razy, jak nie 20
Jesli masz przewody ulozone tak jak nalzey przewody sygnalowe sa ekranowane mowisz ze na innych radiach jest to samo to wina lezy w tubie. Jesli jest to jeszcze tuba aktywna to bedzie to wina wzmacniacza.
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=45061]Moj Mk3[/url]
[img]http://img233.imageshack.us/img233/9594/golf1tot51om6.jpg[/img]
[img]http://img233.imageshack.us/img233/9594/golf1tot51om6.jpg[/img]
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
Jeżeli jest to tuba aktywna, to w nich są takie cudowne wzmacniacze, że mogą łapać od groma zakłuceń.MrSalieri pisze:Jesli masz przewody ulozone tak jak nalzey przewody sygnalowe sa ekranowane mowisz ze na innych radiach jest to samo to wina lezy w tubie. Jesli jest to jeszcze tuba aktywna to bedzie to wina wzmacniacza.
Tak jest to tuba aktywna, własnie kupilem filtr na kable sygnalowe, jak zamontuje dam znać jak wyszło.Kubus20 pisze:Jeżeli jest to tuba aktywna, to w nich są takie cudowne wzmacniacze, że mogą łapać od groma zakłuceń.MrSalieri pisze:Jesli masz przewody ulozone tak jak nalzey przewody sygnalowe sa ekranowane mowisz ze na innych radiach jest to samo to wina lezy w tubie. Jesli jest to jeszcze tuba aktywna to bedzie to wina wzmacniacza.
Dzięki za rady, parę punkcików juz rozdalem
Po zamontowaniu filtra jest idealnie, nic nie buczy i jest tak jak powinno być.