Radio Volkswagena z USB i AUX
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Orientuje się ktoś może co to za radio? Jaki model i czy jest dostępne w naszym kraju.
4motion
DriverFR to jest RMT 100 nr OEM: 6Q0 051 228.
Jakiś czas temu (coś ok. 2009r) było to nawet oferowane w ASO VW, z tym, że chcieli za to jakieś chore pieniądze - ponad 2000zł.
Widziałem to również na Allegro za coś ok. 500-600zł.
Tu masz w niemieckim ASO: http://www.volkswagen-zubehoer-shop.de/ ... info=p1707" onclick="window.open(this.href);return false;
Masz też je na jebaju: http://www.ebay.de/sch/i.html?_nkw=rmt1 ... &_from=R40" onclick="window.open(this.href);return false;
Jakiś czas temu (coś ok. 2009r) było to nawet oferowane w ASO VW, z tym, że chcieli za to jakieś chore pieniądze - ponad 2000zł.
Widziałem to również na Allegro za coś ok. 500-600zł.
Tu masz w niemieckim ASO: http://www.volkswagen-zubehoer-shop.de/ ... info=p1707" onclick="window.open(this.href);return false;
Masz też je na jebaju: http://www.ebay.de/sch/i.html?_nkw=rmt1 ... &_from=R40" onclick="window.open(this.href);return false;
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
U mnie będzie zamontowane w przyszłym tygodniu .... zdam reckę
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
- Fafik258
- Forum Master
- Kontakt:
Ile dałeś? Na allegro były po 500 więc trochę drogo w porównaniu do tego co oferuje samo radio.Haki pisze:U mnie będzie zamontowane w przyszłym tygodniu .... zdam reckę
Re: Radio Volkswagena z USB i AUX
Fafik258 pisze:Ile dałeś? Na allegro były po 500 więc trochę drogo w porównaniu do tego co oferuje samo radio.Haki pisze:U mnie będzie zamontowane w przyszłym tygodniu .... zdam reckę
450za nówkę .... Hmmm ogólnie można w tej cenie mieć i używkę JVC i ALPINE 2din i RCD 200 ....
Z tym,że - 2 pierwsze nie są ORI ... a RCD nie ma USB ...
W RMT 100 mam USB ; BL ; AUX ... i jest ori radiem .... bez szału ale starczy
Myślę tylko,czy będzie to działało z pełnym FIS-em .... ( czytałem wiele for zagranicznych ) i jedni piszą ,że nie ... inni zaś ,że bez problemu .
BTW - pożyjemy - zobaczymy .... jak już pisałem ..... upały zniknęły więc wezmę się za montaż
- Fafik258
- Forum Master
- Kontakt:
Haki, Też choruję na ori radio Widzisz co do ceny ja widziałem używki za 500 zł. Także troszkę nie halo te ceny skoro nówkę za 450 zł wyrwałeś
Re: Radio Volkswagena z USB i AUX
Fafik258 pisze:Haki, Też choruję na ori radio Widzisz co do ceny ja widziałem używki za 500 zł. Także troszkę nie halo te ceny skoro nówkę za 450 zł wyrwałeś
Łuk tzw szczęścia ...... sam jestem ciekaw jak to działa w MK IV ( gość od którego kupiłem - dostał nówkę w rozliczeniu z serwisu ) ceny na ebay etc to czasami kosmos ......
Bardzo fajne jest też RMT 200 .... 1DIN i wszystko czego potrzeba w odbiorniku ... ale na alledrogo tego nie widziałem
Chcę jeszcze ładnie zrobić boki konsoli by się z kolorem radia zgrywało .... i nagram może jakiś filmik na YT jak to działa ....
Więc tak ---- jestem po wsadzeniu tego do auta ...
Demontaż GAMMY - CUP-HOLDERA - i półeczki-schowka ... to kilka min ...
Montaż RMT100 - wpięcie 2 kostek i wpisanie kodu .... kolejne parę minut.
Chwila zabawy , ustawień stacji radiowych , BT z telefonem , sprawdzenie płyty CD , następnie PEN z muzą ,,,,
Odczucia :
1 - Rewelacyjnie zgrywa się z całością wnętrza ( mam włącznik światełek z POLO 6R ) + plastiki konsoli lakierowane ... więc bajka
2 - Bardzo szybko odczytuje płyty CD jak i samego PEN-a w moim przypadku 8GB
3 - Równie szybko działa przeskakiwanie między kawałkami ....
4 - Głośniki mam tylko 4 - sam przód - ORI ... i teraz UWAGA !! ( nie jestem melomanem ) - ale jak dla mnie gra to bardzo , ale to naprawdę bardzo fajnie ...
- skala ustawiona na 13-15 i w aucie robi się mała sala koncertowa
Bawiłem się RMT około 2h i jestem MEGA zadowolony ....
Może tylko mam jedno pytanie np do kolegi " Kamel " jakie głośniki mogę kupić by to grało jeszcze lepiej od ORI w aucie bo te mają już swoje lata ...
Pytam o takie by grały dobrze z RMT , które jak wiadomo ma 4x20W,,
Na dniach postaram się zrobić trochę fotek ,,,
Demontaż GAMMY - CUP-HOLDERA - i półeczki-schowka ... to kilka min ...
Montaż RMT100 - wpięcie 2 kostek i wpisanie kodu .... kolejne parę minut.
Chwila zabawy , ustawień stacji radiowych , BT z telefonem , sprawdzenie płyty CD , następnie PEN z muzą ,,,,
Odczucia :
1 - Rewelacyjnie zgrywa się z całością wnętrza ( mam włącznik światełek z POLO 6R ) + plastiki konsoli lakierowane ... więc bajka
2 - Bardzo szybko odczytuje płyty CD jak i samego PEN-a w moim przypadku 8GB
3 - Równie szybko działa przeskakiwanie między kawałkami ....
4 - Głośniki mam tylko 4 - sam przód - ORI ... i teraz UWAGA !! ( nie jestem melomanem ) - ale jak dla mnie gra to bardzo , ale to naprawdę bardzo fajnie ...
- skala ustawiona na 13-15 i w aucie robi się mała sala koncertowa
Bawiłem się RMT około 2h i jestem MEGA zadowolony ....
Może tylko mam jedno pytanie np do kolegi " Kamel " jakie głośniki mogę kupić by to grało jeszcze lepiej od ORI w aucie bo te mają już swoje lata ...
Pytam o takie by grały dobrze z RMT , które jak wiadomo ma 4x20W,,
Na dniach postaram się zrobić trochę fotek ,,,