MK [III] - JAKIE SYCZKI ZAPODAĆ?

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Awatar użytkownika
h2o
Ma gadane
Ma gadane

MK [III] - JAKIE SYCZKI ZAPODAĆ?

Post autor: h2o » śr maja 31, 2006 22:08

Witam

Dziś temat z cyklu "jakie syczki wstawić do golfa III". Otóż mam juz w drzwiach midbasy w perspektywie jest skrzynia, albo tuba (raczej mała skrzynka) no i jakies lepsze syczki. Na razie mam w podszybiu seryjne badziewie, słabe radio i wszystko mi popier.duje, trzęsie, charczy i przykuca. Koles mówił mi, że mam radyjko za słabe (4x30W) dlatego charczą mi midbasy, ale te bedzie niedługo wymienione na pionka. Chodzi mi teraz o syczki. Jakiej firmy polecacie i jak mam to wszystko podpiąc. Chodzi mi o to gdzie powienienem zamontować jakąś zwrotnicę czy coś. Na syczkach czy na midbasach, żeby to wszystko jakoś zagrało. Tylko prosze wytłumaczcie mi to na patyczki bo jakims elektrykiem to ja nie jestem.
A i na koniec - może ktoś mi powie jak mam te badziejne tweetery spodszybia wyjąć? Morduję się z nimi już drugi dzień, a nie chcę ich połamać.

Z góry wielkie dzieki

blook

Post autor: blook » czw cze 01, 2006 09:14

Do jakiej kasy planujesz tweetery :?: bez problemu mozesz podłączyć bez zwrotnicy. Większość wysokotonowych głośników ma w zestaiw kondensator, który odcina pasmo ;)
Co do tego że coś sie dzieje z glosnikami :crazy: radio za słabe :crazy: coś mi sie nie wydaje :P jakie masz te głosniki :?:

Awatar użytkownika
Kubus20
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Kubus20 » czw cze 01, 2006 15:55

h2o, po pierwsze nie podałeś producenta midbasów, które masz w drzwiach.
Po drugie nie napisałeś ile chcesz wydać na syczki.
Po trzecie jakiej słuchasz muzyki
Po czwarte czy planujesz wzmacniacz

A po piąte uważam że powinieneś opchnąć syczki i midbasy, potem porządne wygłuszyć drzwi i zamontować zestaw odseparowany.

Awatar użytkownika
RysiuII
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

SKORZYSTAM Z OKAZJI!

Post autor: RysiuII » czw cze 01, 2006 23:51

SKORZYSTAM Z OKAZJI I DOPYTAM SIE O GŁOŚNIKI KTÓRE SĄ MONTOWANE W MK3 ORYGINALNIE W PODSZYBIU.
SĄ TO BADZIEWIA , KAŻDY TO WIE.
ALE LEPIEJ KUPIĆ TWEETERY CZY GŁOŚNIKI TEJ SAMEJ ŚREDNICY WYSOKOTONOWE?
BO TWEETERY NIE BARDZO TAM PASUJĄ! SĄ MAŁE, A DZIURA TAM JEST DUŻA, WIĘC JAK BYM MIAŁ JE TAM ZAMOCOWAĆ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”