http://www.essa.com.pl/" onclick="window.open(this.href);return false; tam zapytaj.bee pisze:Znacie jakies firmy badz osoby ktore wykonaja taka zabudowe 15l pod re 10s4?
mk4 variant subwofer w boczek
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Re: mk4 variant subwofer w boczek
4motion
Zanim kupisz skrzynkę w boczek za grube pieniądze, zrób coś na szybkiego ze starych mebli i posłuchaj jak to chodzi.
Miałem u siebie w mk4 coś takiego, sprawdziłem na kilku głośnikach i wzmacniaczach i nigdy to nie grało dobrze.
Miałem u siebie w mk4 coś takiego, sprawdziłem na kilku głośnikach i wzmacniaczach i nigdy to nie grało dobrze.
Ok dzieki wlasnie kilka osob ktore zajmuje sie CA powiedzialo ze jak nie bedzie przynajmiej 15l dla glosnika 8'' to bedzie sie dusil bo sam glosnik zajmuje 1,9l.pzdr
-
- Forum Master
- Kontakt:
Mała skrzynka nie zabierze wiele bagażnika, a efekt zdecydowanie leszy, jak te "mini" zabudowy... Żeby tam ze 12 l wygospodarować, a nawet i więcej, wtedy gra warta świeczki. Ja testowałem sporo 8" w różnych litrażach. Z moim skromnym doświadczeniem powiem, że RE 8 przyzwoicie grało w 12 l, JBL GTO 804 podobnie, choć lepiej znosił mniejsze litraże, ale za to wymagał napędu mocniejszego, Hertz ES200 14-15 l, AS HX08SQ 12 l, Boston 8.4lf 14 l. Wszystkie to obudowy zamknięte. W mikro obudowach w boczek 8l, gdzie po odjęciu głośnika zostanie 6,5-7 l, to jeśli ktoś lubi pitu pitu, gdzie dobry przód zdmuchnie suba, to proszę bardzo, a wystarczy te same ósemki w takie litraże zapodać i daje to frajdę, bo sub istnieje, jest nadal bardzo szybki,a takie skrzyneczki nie zagracą nam bagażnika.
-
- Użytkownik
Ja u siebie w HB mialem Excursiona SX-8S4 w zamknietej ~13l. Jednak mimo malych rozmiarow czasami przeszkadzala, do tego trzeba przymocowac bo "latala" po bagazniku. Kupilem obudowe w boczek i powiem ze wcale gorzej nie gra mimo ze litraz jest mniejszy, a dodatkowo w bagazniku nic nie wadzi. W kombi to moze nie jest problemem bo bagaznik jest wiekszy i skrzyneczka nie przeszkadza ale w hb juz tak. Mimo ze to mala obudowa to miec ja w bagazniku na podlodze a w boczku to jest roznica
ALH -> seria 98,1KM/225Nm -> soft 122,2KM/290,5Nm -> 0,205 & korekta 142,5KM/319Nm
No wlasnie nie chce zajmowac miejsca w bagazniku, dlatego szukam w boczek. Nie oczekuje, zeby było płasko, równo z resztą tapicerki. Może oczywiście wystawać jak np passacie b5
-
- Forum Master
- Kontakt:
Oczywiście, że takie rozwiązania są praktyczne, jeśli jest sporo litrów do dyspozycji, to fajnie można uzupełnić system. Jeśli jednak są obudowy 8 l i niekiedy nawet nieco mniej, to już tak fajnie nie jest. Słyszałem RE8 w obudowie w boczek w Audi A3 i nie podobało mi się wcale, choć wzmacniacz, radio - wszystko przyzwoite siedziało. Oczywiście kwestia upodobań, bo jeśli ktoś słucha bardzo umiarkowanie głośno, wtedy podkręci suba i coś tam pogra, ale jeśli już głośniej, to przód zakrzyczy suba w małej paczce. Dla mnie słuchającego głośniej, to takiej 8" w tym Audi i tych 8 l nie było... Wszystkie te, które wymieniłem, jak trafiły w większy litraż, dawały dużo frajdy, bo nadążały za przodem w każdym aspekcie. Może w kombi są większe te skrzynki, wtedy dobre rozwiązanie.
A co myślicie o takiej obudowie:
http://car-audio.home.pl/pl/p/Obudowa-g ... lgi-16/851
i ew jaki 10" głośnik do tego?
http://car-audio.home.pl/pl/p/Obudowa-g ... lgi-16/851
i ew jaki 10" głośnik do tego?
-
- Użytkownik
Tylko wtedy tez masz ograniczona powierzchnie bagaznika i musisz uwazac zeby go nie uszkodzic, dodatkowo zapas albo trzeba wyjac albo wozic w bagazniku. Jak w boczek do kombiaka ciezko dostac obudowe to wolalbym kupic zwylka mala skrzynke pod glosnik 8" jak kupowac zabudowe w kolo zapasowe.
ALH -> 205 -> soft
To jest w felgę. Nie trzeba wyciągać koła. Wszystko wejdzie pod podłogę.