Woofer w bagażniku

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Afrodyzjusz
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Woofer w bagażniku

Post autor: Afrodyzjusz » ndz maja 21, 2006 22:11

Cześć wszystkim!
Mam takie pytanie, chciałbymw moim golfie zainstalować w bagażniku w lewym i prawym nadkolu dwa głośniki niskotonowe. CZy ktoś już dokonywał takiego montażu? Bo miejsca to tam jest sporo, myślałem o głośnikach ok 20 cm średnicy, jeszcze konkretnie nie wybierałem bo dopiero projekt robie, acha no i chciałem zapytać czy PIooner DEH p6800MP by mógł coś takiego uciągnąć czy lepiej zamontowac wzacniacz? Z przodu w podszybiu mam tweeterki a w dzrwiach fabryczne głośniki blaupunkta(niedługo bede zmieniał :food: :food: :food: ). DZieki za odpowiedzi

afrodyzjusz

Awatar użytkownika
J3L3N
give it the gun
give it the gun

Post autor: J3L3N » ndz maja 21, 2006 22:23

hmm mysle ze jak juz chcesz zamontowac takie glosniki i o takich rozmiarach to konieczny jest wzmacniacz! Osobiscie radzilbym skrzynie bo nieuzyskasz takiego ofektu jezeli zrobisz to w nadkolach!Jezeli zas chcesz dobry bas bez wzmacniacza (ovczywiscie nie taki efekt jak skrzynia) to polecam dobrej klasy glosniki trojdrozne! Bass bedzie napewno dobry:) no i radyjo sobie powinno poradzic bez problemow!Pozdrawiam:)

[size=117]
Samochód jest bogiem, Prędkość nałogiem,
Nitro zabawą, A tuning podstawą!
[/size]

Afrodyzjusz
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Afrodyzjusz » ndz maja 21, 2006 22:30

Wiem wiem, skrzynia jest niezastąpiona ale niesty mam taką sytuację że musze mieć bagażnik pusty i stąd ten pomysł o nadkolach, podobno w wersji 2o jahre edition było to jakoś rozwiązano ale nie wiem dookładnie jak??Czy ktośto ma u siebie w aucie??

afrodyzjusz

Awatar użytkownika
deSpool
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: deSpool » śr maja 24, 2006 12:24

W 20Jahre jest fabryczna skrzynia z glosnikiem i wzmacniaczem po stronie kierowcy w bagazniku... zupelnie nie zajmuje miejsca... w innych golfach (nie wiem czy we wszystkich) jest tam miejsce na apteczke / trojkat...

Tu jest caly zestaw naglosnienia do kupienia i widac cala skrzynie:
http://allegro.pl/item105895832_nokia_d ... ytas_.html

a tak wyglda sama skrzynia:
http://photos.allegro.pl/photos/orygina ... 05895832_6

Jak bedzie trzeba moge zrobic zdjecie jak to wyglada w bagarku zamontowane ;)

Awatar użytkownika
Łuki
Forum Master
Forum Master

Post autor: Łuki » śr maja 24, 2006 12:51

J3L3N pisze:hmm mysle ze jak juz chcesz zamontowac takie glosniki i o takich rozmiarach to konieczny jest wzmacniacz! Osobiscie radzilbym skrzynie bo nieuzyskasz takiego ofektu jezeli zrobisz to w nadkolach!Jezeli zas chcesz dobry bas bez wzmacniacza (ovczywiscie nie taki efekt jak skrzynia) to polecam dobrej klasy glosniki trojdrozne! Bass bedzie napewno dobry:) no i radyjo sobie powinno poradzic bez problemow!Pozdrawiam:)
po 1 ze wzmacniaczem sie zgadzam, nie ma wyjścia innego
po 2 skrzynia, czy zabudowa z żywicy w miejscu nadkola to raczej to samo, ale trzeba troche sie przyożyć do tej zabudowy wtedy :)
po 3 głośniki trójdrożne ? hehehe, bez żartów :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”